Zaključen tudi čezmejni smučarski pokal 2013


Klubske razvrstitve 2013 [foto: SK Snežnik]

V nedeljo, 21. aprila, je v Ilirski Bistrici steklo še zadnje dejanje letošnjega in istočasno triletnega obdobja Primorskega smučarskega pokala.

Tokrat je organizacijo sklepnega praznika, ki je povezan z nagrajevanjem, prevzel SK Snežnik, ki je lepo sprejel vse povabljence, ugledne goste, tekmovalce, starše, člane športnih društev, trenerje. Letošnji že 8. Primorski smučarski pokal (6. čezmejni) in 9. Pokal Alternativa Sport sta priredila zamejska smučarska komisija ZSŠDI in Notranjsko-primorska regija.

S pomočjo klubov z obeh strani meje, ki so si prevzeli breme za organizacijo 4 tekem, od katerih pridejo rezultati za končno uvrstitev posameznikov na lestvici v poštev tri. V prostorni dvorani-restavraciji podjetja TIB Transport v Ilirski Bistrici, je gostujoči klub Snežnik, najprej pogostil z odličnim kosilom vse prisotne in ob lepo pripravljenem parterju, se je začelo slavnostno nagrajevanje, seveda s pozdravi prirediteljev in gostov. Najprej je pozdravil Marko Milharčič, predsednik domačega SK Snežnik, voditeljica Nadja Kralj pa je takoj zatem predala mikrofon duši in glavnemu organizatorju projekta ter načelniku smučarske komisije ZSŠDI-ja Enniu Bogatzu, ki je v daljšem govoru omenil, kako važna je ta čezmejna pobuda in se nato ganjeno zahvalil vsem tistim, ki so mu stali v šestletnem obdobju ob strani.


Občinstvo [foto: SK Snežnik]

Nato je v imenu Notranjsko-primorske regije nagovoril Franko Šadl in zaželel, da bi se pobuda še nadalje tako lepo razvijala. V Ilirsko Bistrico je prišel tudi novoizvoljeni predsednik ZSŠDI-ja Ivan Peterlin, ki je vse prisotne pozdravil ter podčrtal pomembnost tako obsežnega čezmejnega projekta, ki povezuje smučarje na obeh straneh meje.

Kot glavni sponzor Alternativa Sport je nato prisotne pozdravil Dario Štolfa, prvi pobudnik projekta, ki je omenil, kako je bilo takrat pomembno verjeti v tako pobudo, ki je nato obrodila sadove. Sledila sta še dva pozdrava gostov z avstrijske Koroške, v imenu Športne zveze je pozdravil Marko Loibnegger, medtem ko je Hanzi Pscheider prinesel pozdrav društva Šentjanž s Podna, ki že več kot dve desetletji sodeluje pri Pokalu prijateljstva treh dežel (tekma vključena v PSP).


[foto: SK Snežnik]

Sledilo je bogato nagrajevanje, kjer so prvi trije v posameznih kategorijah prejeli pokale in prav za letošnji projekt s priložnostnimi napisi pripravljene oranžne majice, medtem ko so bili deležni posebnih daril tudi četrto, peto ali šesto uvrščeni po pravilniku. Najmlajši so prejeli kolajne vse do deseto uvrščenega v kategoriji.

Na mladinski lestvici so s pokalom nagradili prva tri uvrščena društva, s spominsko plaketo pa vsa društva na absolutni lestvici.

Najboljši klub je postal smučarski klub Devin iz Nabrežine, drugi je bil SK Kalič, tretji pa Snežnik iz Ilirske Bistrice. Sledijo SK Idrija, AŠD Mladina, SK Gorica, SK Javornik, SK Pivka, SK Matajur, ŠD Kras, SPDG Gorica, SK Brdina, SK Portorož, SK Logatec in SK Kanin Bovec.

Sledila je skupinska slika vseh nagrajencev v oranžnih novic majicah ter sklepna loterija za sklad za novi projekt, ki bo stekel v naslednji sezoni.

Leave a Comment