Žan Košir nima sreče s poškodbami

Slovenski deskar Žan Košir, ki je v lanski sezoni svetovnega pokala nekajkrat resno opozoril nase, je na zadnjem treningu staknil zvin palca “S prsti res nimam sreče. Že spomladi sem imel operacijo mezinca in dlančnice, ter pred tem nekaj dislokacij ostalih prstov, sedaj pa sem na zadnjem treningu staknil se zvin palca. Sicer me to ključno ne ovira, a se ti ligamenti običajno celijo zelo dolgo in je potrebno tako ves čas paziti, da ponovno ne pride do nekontroliranega kontakta s snegom. V tem primeru je lahko zelo boleče,” je dejal Košir.


Žan Košir [foto: Oliver Kraus/FIS]

Na novo sezono se Košir že nekaj mesecev pripravlja tako, da teden preživi na ledenikih, vikende pa v fitnes studiu in na fizioterapiji. “V času, ko ne treniram, skrbim, da se telo ‘servisira’. Tega začaranega kroga ne bo konec do aprila, vmes pa se lahko nadejam le, da me bo spremljala sreča,” je na svoji spletni strani zapisal udeleženec olimpijskih iger v Vancouvru.


Žan Košir [foto: Oliver Kraus/FIS]

Na novo sezono se 28-letnik pripravlja v svoji ekipi. Večino dosedanjih priprav so izpeljali sami, zadnje tedne pa so sodelovali z ostalimi reprezentancami. Najprej so v Kaprunu trenirali z Rusi, nato pa na Molttalu z nemško ekipo. “To je razbilo monotonost in prineslo malo sveže motivacije, saj smo ves čas trenirali na čas in priganjali eden drugega k hitrim vožnjam. Ti treningi so potrdili, da je forma primerna. Ta izraz uporabim zato, ker tradicionalno v tem času vozim zelo hitro v primerjavi s konkurenco in sem zato previden, saj so edino tekme pravi preizkus realne forme. Vseeno pa se, posledično, počutim zelo dobro, kar pa je moj glavni cilj.

Leave a Comment