Žan Košir: “Odločil se bom pred tekmo”

Današnji slalomski nastop Žana Koširja na svetovnem prvenstvu je pod velikim vprašajem. Padec v polfinalu petkovega paralelnega veleslaloma namreč ni ostal brez posledic. Pregled v bolnišnici je sicer pokazal da vretence ni zlomljeno, toda bolečine so tako velike, da je verjetneje, da Žan v paradni disciplini ne bo štartal.


Žan Košir na veleslalomski tekmi [foto: Oliver Kraus/FIS]

Odločil se bom pred tekmo,” je s Kanade sporočil Košir, ki je po tekmi odšel na pregled v bolnišnico, kjer so opravili slikanje in na srečo naj bi vretence ostalo celo. “Seveda počivam, a bolečine v hrbtu so hude. Bomo videli kaj bo prineslo jutro, odločil se bom pred tekmo,” je dan potem strnil vtise 28-letni Tržičan, ki je v Stonehamu zabeležil svoj najboljši rezultat na svetovnih prvenstvih.

Na petkovi tekmi je Košir po drugem izidu kvalifikacij rutinirano prideskal do polfinala. V prvem dvoboju polfinala je bil povsem enakovreden Rolandu Fischnallerju, tik pred ciljem pa nesrečno padel. Kljub maksimalnemu pribitku (1,50 s) in poškodbi je v drugo deskal izvrstno in le za las ostal brez velikega finala. V boju za bron je moral priznati premoč Američanu v ruski reprezentanci Vicu Wildu.

Paralelni slalom, danes 27.1.
15:00 – 17:00 > Kvalifikacije moški in ženske
19:00 – 21:00 >Finale moški in ženske

Leave a Comment