Žan Košir se ne da

V petek se na Rogli nadaljuje svetovni pokal alpskih deskarjev na snegu, ki se bodo na progi Jasna pomerili v paralelnem veleslalomu. Na štartu bo tudi četrto uvrščeni z nedavnega svetovnega prvenstva v Kanadi – Žan Košir. Tržičan se je po prihodu s Stonehama ukvarjal predvsem s saniranjem neugodne poškodbe hrbta. Kljub temu, da rezultatov preiskav magnetne resonance še nima, je že opravil prvi trening na snegu.


Žan Košir [foto: Damijan Rifl]

V petek bom štartal,” je odločen Košir. “Sicer kršim svoja načela in treniram kljub bolečinam in dejstvu, da še vedno nisem prejel rezultatov preiskav magnetne resonance. V torek sem na Rogli opravil trening na snegu. To je bila po Kanadi moja prva vožnja med količki, tako da sem znova bolj samozavesten,” je zadovoljen Košir, ki pa do tekme ne namerava več na sneg, saj si ne sme privoščiti nekontroliranih gibov. “Za telo bom skrbel v telovadnici, tako da bom pripravljen. V petek bom maksimalno osredotočen in napadalen,” še dodaja zmagovalec zadnje tekme za svetovni pokal, ki si želi, da bi telo vzdržalo deset voženj …

Tako kot v Bad Gasteinu bodo Koširja tudi na Rogli bodrili najzvestejši navijači. “Na Roglo potuje poln avtobus navijačev s Tržiča. Obeta se dobro vzdušje, saj na Štajersko potujejo tudi navijači Ločana Jureta Hafnarja. Ti bodo prav gotovo vsaj tako glasni kot mi. Če prištejemo še navijače Roka Marguča in ostalih naših fantov ter deklet se nam res obeta nogometno vzdušje,” napoveduje Črt Košir s Kluba navijačev Žana Koširja.

Po domači tekmi se Košir seli v Soči, v Rusiji pa ostane vse do tekme v Moskvi.

Spored na Rogli

Petek, 8. februar, paralelni veleslalom
09:00 Kvalifikacije moški in ženske
12:30 Finale moški in ženske

Leave a Comment