Žan Kranjca za las ob olimpijsko medaljo

Alpski smučarji so se preselili v Yongpyong, kjer jih je čakala veleslalomska preizkušnja oziroma boj za četrti komplet olimpijskih medalj. V prvem teku je bilo na startu kar 110 tekmovalcev iz 69 držav, med njimi pa tudi slovenska četverica.


Žan Kranjec [foto: GEPA]

Z uvodno postavitvijo je najbolje opravil Avstrijec Marcel Hirscher (1:08.27), sledila pa sta mu Francoz Alexis Pinturault (+0.63) in Norvežan Leif Kristian Nestvold-Haugen (+0.66). Žan Kranjec si je z devetim mestom zagotovil lepo izhodišče v finalu (+1.25), Štefan Hadalin je zasedel 29. mesto (+3.26), Miha Hrobat in Martin Čater pa sta odstopila.

Norvežan Henrik Kristoffersen, ki je po prvem teku zasedal deseto mesto, je v finalu prikazal izjemen nastop, ki mu je prinesel vodstvo z veliko prednostjo. Kranjec se je takoj za njim odrezal odlično in zasedel drugo mesto s 46. stotinkami zaostanka, s čimer je tako kot Norvežan pridobil precej mest.

Pinturault je v cilju zaostal za Kristoffersenom in tako osvojil bron, Hirscher pa se je brez težav odpeljal do naslova prvaka. Žan je na koncu tako osvojil izjemno četrto mesto, Hadalin pa je napredoval vse do 21.


Rezultati: Olimpijske igre .: Veleslalom (m)


Leave a Comment