Zaradi sneženja karverji ob eno tekmo


Sobotno sneženje v Roccarasu [foto: Carving Team Slovenia]

Predzadnja postaja karving pokala v tej sezoni v italijanskem Roccarasu je poskrbela za res pester vikend, predvsem s stališča vremena. “V soboto zjutraj smo na smučišču bili priča pravi snežni idili, ki pa jo je pokvarilo sneženje. Iz petka na soboto je namreč zapadlo okoli 40 cm novega snega. Tako se v soboto po nekaj urnem čakanju sprejela odločitev, da tekma odpade. Snežne podlage se v takih razmerah pač ne da dobro pripraviti, še posebno, če pred tem nekaj dni nenehno sneži. V nedeljo zjutraj pa nas je na smučišču pričakala res prava snežna idila z res idilično belo barvo, ki je obsijana s soncem. Vendar je megla kaj kmalu prevzela vse v svoje roke. Snežna podlaga je bila pripravljena na najboljši možni način, seveda daleč od idealnega, vendar ne slabo… Tako smo bili priča še eni res razburljivi tekmi, ki pa jo je krojila narava in njene muhaste vragolije. Mogoče pa je imel celo pust kakšne prste vmes,” je pestro dogajanje v Roccarasu opisal Uroš Rudolf, ki je na nedeljski tekmi zasedel 16. mesto ter za mesto ugnal reprezentančnega rojaka Dejana Mraka. Od njega so bili boljši Miha Grošelj (12. mesto), Boštjan Grošelj (13.) in Jernej Hvala (14.). Zmage se je razveselil domačin Francesco Veluscek.

V ženski konkurenci, kjer je nastopilo enajst tekmovalk, sta Špela Turk in Ana Tevč zasedli šesto oz. sedmo mesto. Zmago je slavila domačinka Gloria Tomat.

Naslednji teden smo na finalu letošnjega pokala, ki ga gosti Abetone. Upajmo, na boljše vreme in seveda tudi na vse ostale stvari. No vsaj enkrat bi se lahko zgodilo tako kot si želijo mnoga srca…” si je še zaželel Rudolf.


Rezultati: Svetovni pokal carving .: Roccaraso (m)
Rezultati: Svetovni pokal carving .: Roccaraso (ž)Sobotno sneženje v Roccarasu [foto: Carving Team Slovenia]


Sobotno sneženje v Roccarasu [foto: Carving Team Slovenia]

Leave a Comment