Zlata medalja zasluženo Eli Plut


Eli Plut [foto: Klemen Zibelnik]

Slovenija je že prvi dan zimskega olimpijskega festivala evropske mladine v češkem Liberecu osvojila kolajno najbolj žlahtnega leska. Zanjo je poskrbela alpska smučarka Eli Plut (1:40,79), ki je v veleslalomu ugnala vso konkurenco. Drugo mesto je zasedla Italijanka Karoline Pichler (+0,91), tretje pa Avstrijka Sabrina Maier (+1,08). Na današnji veleslalomski preizkušnji v Ještedu so nastopile še tri slovenske smučarke: Nina Žnidar (+2,83) je zasedla 17. in Petra Ožbolt (+4,69) 27. mesto, Klara Livk pa je izpadla v drugi vožnji.

Občutki po zmagi so kar v redu. To sicer ni najbolj pomembna tekma zame, je pa ena izkušnja več. Vesela sem, da sem zmagala, upam, da se bom tudi na slalomu dobro odrezala,” je po današnji prepričljivi zmagi dejala komaj 16-letna Ljubljančanka, sicer članica SD Novinar. Mlado Eli Plut po drevišnji podelitvi kolajn, ki se bo pričela ob 19. uri, čaka še lepo presenečenje v slovenskih prostorih v olimpijski vasi. Vodstvo delegacije Olimpijskega komiteja Slovenije bo namreč v njeno čast priredilo manjšo zabavo, na kateri ne bo manjkala torta.

Varovanka trenerja Andraža Krašovca je obe današnji vožnji na ledeni progi v Ještedu opravila naravnost brezhibno in postavila najboljša časa, z njeno blestečo predstavo je bil zadovoljen tudi Boštjan Božič, vodja slovenske odprave v alpskem smučanju na igrah v Liberecu, ki je po tekmi dejal: “Njene zmage sem zelo vesel. Vem, da ji veliko pomeni, čeprav tega morda ne bo pokazala. Njena današnja zmaga je dobra odskočna deska za naprej in lepa izkušnja za velika tekmovanja. Vse čestitke Eli in njenemu trenerju.

Jutri bo na isti progi moški veleslalom.


Rezultati: Olimpijski festival evropske mladine .: Liberec :. Veleslalom (ž)


Leave a Comment