Zlato in bron v Brasovu za Slovenijo

Tretji dan Olimpijskega festivala evropske mladine je ponovno blestela skakalna ekipa, ki je osvojila zlato medaljo. Odlično je smučala tudi Saša Brezovnik, ki je bila tretja v slalomu.

Dva tisoč gledalcev je videlo novo zmago Slovenije v smučarskih skokih na Olimpijskem festivalu evropske mladine v Brasovu. Romunski navijači so ponovno napolnili skakalni stadion v Rasnovu, kjer je Slovenija brez večjih težav zmagala na ekipni tekmi skakalcev.


Skakalci so osvojili zlato medaljo [foto: eyowf2013.ro]

Nejc Seretinek, Cene Prevc, Florjan Jelovčan in Anže Lanišek so vodili že po prvi seriji, v drugi pa še povečali prednost pred Nemci (Winter Paul, Hahn Julian, Dufter Thomas, Bradatsch Sebastian) in Avstrijci (Steiner Maximilian, Mendel Mario, Greiderer Simon, Hofer Thomas). Spet je blestel Cene Prevc, ki je postavil tudi nov uradni rekord skakalnice, 99,0 m. “Pred tekmo se nismo obremenjevali s tekmeci, vemo da smo odlična ekipa in vesel sem, da nam je uspelo zmagati še drugič zapored,” je povedal Prevc, ki je po tekmi več kot 15 minut dajal izjave romunskim novinarjem. Slovensko skakalno ekipo čaka še mešana ekipna tekma v petek, kjer so prav tako med favoriti za medalje.

Drugo medaljo za Slovenijo in prvo za smučarsko ekipo je z izvrstnim smučanjem osvojila Saša Brezovnik. Po polovici tekme so prve tri tekmovalke ločile le štiri stotinke, v drugo pa vodilni po prvi vožnji, Brezovniki, ni uspelo zadržati prvega mesta, je pa njena vožnja zadostovala za bronasto medaljo.


Rezultati: OFEM .: Brasov :. Smučarski skoki (m)
Rezultati: OFEM .: Brasov :. Alpsko smučanje (ž)


Leave a Comment