Zmaga Ane Bucik na slalomu v Zinalu

Švicarski Zinal je v torek in sredo gostil kar tri ženske tekme za evropski pokal (dvakrat veleslalom in slalom). Na prvem veleslalomu se je s 5. mestom izkazala Meta Hrovat, ki je za zmagovalko Karoline Pichler zaostala za dobri dve sekundi (+2.38). Njen uspeh je z 10. mestom dopolnila Tina Robnik. Desiree Ajlec in Eli Plut sta odstopili v drugi vožnji, Saša Brezovnik v prvi, Klara Livk pa je končala kot 47.

Na drugem veleslalomu je bila od šesterice naših zopet najvišje uvrščena Meta Hrovat, ki je tokrat zasedla 11. mesto. Slavila je Stephanie Brunner iz Avstrije. Tina Robnik je bila 31., Eli Plut je žal znova odstopila (tokrat v prvi vožnji), preostala trojica pa je bila za drugo vožnjo prepočasna.


Ana Bucik [foto: GEPA]

Na slalomski tekmi se je prve zmage v evropskem pokalu veselila Ana Bucik, ki je za 5 stotink premagala Nemko Maren Wiesler in še za dodatne tri njeno rojakinjo Christino Geiger. Slovenski uspeh je dopolnila Maruša Ferk, ki je zasedla 8. mesto. Klara Livk je bila 21., Saša Brezovnik 27., Desiree Ajlec pa 45. Eli Plut tudi tokrat ni vpisala rezultata (odstopila je v drugi vožnji), prav tako ne Katarina Lavtar, ki je odstopila v prvi vožnji.
Jutri je na sporedi še en slalom za evropski pokal, po tem pa so smučarke opravile s strmino v Zinalu.


Rezultati: Evropski pokal .: Zinal :. Veleslalom I (ž)
Rezultati: Evropski pokal .: Zinal :. Veleslalom II (ž)
Rezultati: Evropski pokal .: Zinal :. Slalom I (ž)


Leave a Comment