Zmaga Čebaškove in Lampičeve na prologu celinskega pokala

Danes se je s prologom v prosti tehniki pričela tridnevna turneja finala celinskega pokala v teku na smučeh. Že prvi dan se je slovenska reprezentanca veselila dveh prvih mest in sicer je bila Alenka Čebašek najhitrejša med članicami, Anamarija Lampič pa med mladinkami.

Čebaškova je 2,5 km dolg prolog opravila s časom 6:20,0 ter bila za 1,4 sekunde hitrejša od drugo uvrščene Francozinje Marion Buillet, tretja je bila Italijanka Francesca Baudin (+2,1). Četrto mesto sta si delili Nika Razinger ter Barbara Jezeršek, ki sta dosegli enak čas 6:22,6.


Alenka Čebaseš [foto: Klemen Zibelnik/smucka]

Mladinke U20 so prav tako premagovale 2,5 km dolgo razdaljo prologa, ki ga je zmagovalka Lampičeva pretekla v zmagovalnem času 6:29,9. Drugo mesto je zasedla Nemka Julia Belger (+6,2) ter tretje Švicarka Nadine Faehndrich (+6,6). Na nehvaležnem 4. mestu je pristala Lea Einfalt.

Člani ter mladinci U20 so tekmovali na 3,3 km dolgem prologu. Pri članih je bil najhitrejši Italijan Francesco De Fabiani s časom 6:32,1, na drugem mestu je pristal Avstrijec Bernhard Tritscher (+5,5), tretje mesto pa je pripadlo Italijanu Fulviu Scola (+5,6). Boštjan Klavžar je osvojil 42. mesto.

Pri mladincih U20 je zmagovalni oder pripadel Francozom, zmagal je Lucas Chanavat s časom 6:55,0 pred Richardom Jouvejem (+4.4) ter Valentinom Chauvinom (+8,0) na 3. mestu. Janez Lampič je osvojil 32. mesto.


Rezultati: Alpski pokal .: Valdidentro :. Članice
Rezultati: Alpski pokal .: Valdidentro :. Člani
Rezultati: Alpski pokal .: Valdidentro :. Mladinke
Rezultati: Alpski pokal .: Valdidentro :. Mladinci


Leave a Comment