Zmaga Janeza Jazbeca v Meribelu

Francoski Meribel je gostil veleslalomsko preizkušnjo evropskega pokala, na kateri so nastopili štirje slovenski smučarji. Izvrstno se je odrezal Janez Jazbec, ki je po prvem teku zasedal drugo mesto, v finalni vožnji pa nadaljeval v odličnem slogu in tako prišel do prve zmage v tej kategoriji tekmovanj. Drugo mesto in tretje mesto sta zasedla domačina Cyprien Richard in Thomas Tumler, ki sta za našim smučarjem zaostala 42 oziroma 60 stotink sekunde. Do točk je prišel tudi Patrick Jazbec, ki je zasedel 23. mesto.


Janez Jazbec [foto: GEPA]

Trener Roman Rozman je po veleslalomu dejal: “Janez je zelo dobro smučal že v prvem teku, konkurenca pa je bila zelo močna, premagal je recimo Richarda, ki je med sedmimi v svetovnem pokalu. V drugem teku je bil zelo suveren, predvsem na ciljni strmini, ki je zelo dolga in težka.

Prvi tek je bil kar dober, imel sem tudi dobro startno številko 9. Sonce je bilo na celotni progi tako, da so bili pogoji dobri. V drugo je bilo precej težje, saj je bila na progi senca, poleg tega pa so se naredile tudi luknje,” je menil Jazbec.


Rezultati: Evropski pokal .: Meribel :. Veleslalom (m)


Leave a Comment