Zmaga Klemna Krejača v Garmischu

Od petka do nedelje so v nemškem Garmischu potekale državne mladinske tekme in tekme kategorije FIS, na preizkušnjah pa smo videli kar nekaj slovenskih nastopov.

Na petkovih superveleslalomih so naši smučarji kazali zelo dobre predstave, predvsem Klemen Krejač, ki je na tekmi FIS ugnal vso konkurenco. Drugo uvrščenega domačina Andreasa Stainbacherja je ugnal kar za sedem desetink, prav tako odlično tretje mesto pa je osvojil Jakob Špik. Krejač je s petkovim dosežkom prvič v karieri prišel na najvišjo stopničko na temu rangu tekmovanj. Na isti preizkušnji je Marko Vukičevič zasedel deveto mesto, Dušan Senčar je bil 24., Andraž Blaznik 26., Luka Pančur pa 32.


Marko Vukičevič [foto: osebni arhiv]

Tudi na državni mladinski tekmi v superveleslalomu se je od naših fantov najbolje odrezal Krejač, ki je zasedel deveto mesto, Špik je bil 15., Senčar 28., Pančur 29., Blaznik 31., Vukičevič pa je odstopil. Na dveh superveleslalomih sta v petek nastopili tudi dve Slovenki. Na mladinski tekmi je Mihaela Kosi zasedla 11. mesto, Klara Livk je bila 15., na tekmi FIS pa je Kosijeva nekoliko izboljšala uvrstitev in postavila deveti čas voženj, Livkova pa je bila diskvalificirana.

Tem tekmam so sledili še veleslalomi kategorije FIS. Na sobotni tekmi je Livkova zasedla 23. mesto, Kosijeva pa v drugi vožnji ni nastopila. V moški konkurenci je Senčar prišel na 27. Mesto, Blaznik na 34., medtem ko je Rok Kejžar odstopil v drugem teku. Slednji je včeraj prišel do dobre uvrstitve, saj je na koncu zasedel 17. mesto.


Rezultati: Mladinske tekme .: Garmisch :. Superveleslalom (m)
Rezultati: FIS tekme .: Garmisch :. Superveleslalom (m)
Rezultati: Mladinske tekme .: Garmisch :. Superveleslalom (ž)
Rezultati: FIS tekme .: Garmisch :. Superveleslalom (ž)
Rezultati: FIS tekme .: Garmisch :. Veleslalom I (m)
Rezultati: FIS tekme .: Garmisch :. Veleslalom II (m)
Rezultati: FIS tekme .: Garmisch :. Veleslalom I (ž)
Rezultati: FIS tekme .: Garmisch :. Veleslalom II (ž)


Leave a Comment