Zmaga po pričakovanjih Kowalczykovi

Drugi dan tridevnega Toura je bil ponovno zmagovalen za Poljakinjo Justyno Kowalczyk. Močna Poljakinja je odlično izkoristila zadnjo štartno pozicijo, ko je s kontroliranjem položaja uspela na koncu premagati Norvežanko Marit Bjorgen (+3,3). Tretja je bila prav tako Norvežanka Therese Johaug (+14,6). Od naših tekačic se je najbolje odrezala Alenka Čebašek na 37. mestu (+1:10,0). Barbara Jezeršek si je 41. mesto (+1:13,5) delila skupaj z Poljakinjo Kubinsko. Katja Višnar je bila po včerajšnjem sedmem mestu, danes 51. (+1:19,3).


Justyna Kowalczyk je slavila suvereno zmago [foto: Klemen Zibelnik/smucka]

Punce so danes odtekle dokaj solidne rezultate in imajo dobro izhodišče za jutrišnjo zasledovalno preizkušnjo. Jezerškova je začela prepočasi in je na prvem merjenju vmesnega časa bila še le na 65. mestu, zadnji del pa je odtekla solidno in blizu točk. Jutri je na srečo 10 km tekma v prosti tehniki, je dovolj težka, kar ustreza tako Alenki kot Barbari. Servisna ekipa je glede na sneženje in težke pogoje v smučini svoje delo opravila z odliko,” je povedal glavni trener Marko Gracer.

Alenka Čebašek je za dobre štiri sekunde zgrešila točke svetovnega pokala. “Res je škoda, da nisem osvojila trideseterice. Nekoliko sem se bala današnje tekme, tudi zaradi rezultata v šprintu. Tekmo sem stopnjevala tako kot sem najbolje znala. To je moja najboljša klasična distanca za svetovni pokal. Glede na snežne pogoje, močno je padal sneg, so bile smučke odlično pripravljene, še posebej na ekstremno strme klance tukaj,” je povedala Čebaškova.


Rezultati: Svetovni pokal .: Kuusamo (ž)


Leave a Comment