Zmaga ponovno v Nemčijo, Slovenci solidni

V Rjukanu na Norveškem, je bila na sporedu prva tekma finala svetovnega pokala za telemark smučarje. Na sporedu je bila tekma v klasiku, v popoldanskih urah pa še kvalifikacije za jutrišnji finale paralelnega sprinta.

Zmage se je ponovno veselil Tobbias Mueller iz Nemčije, na drugo mesto se je uvrstil Francoz Phill Lau, tretji pa je bil še en Nemec Jonas Schmid. Mueller je s tem tudi zmagovalec skupnega seštevka v klasiku. Trojica slovenskih reprezentantov je na zadnji preizkušnji v klasiku v tej zimi nastopila solidno. Na progi, ki jo je postavi slovenski trener Matija Liška so se zvrstili eden za drugim. Rok Šmejic je tekmo končal 14. mestu, Luka Pintar na 15., Sašo Aleš pa mesto za njim.


Rok Šmejic [foto: SZS]

Rok Šmejic je po tekmi dejal: “Z izidom v klasiku sem zelo zadovoljen. Škoda le kazenskih sekund pribitka, ki sem jih dobil. Na kvalifikacijah za jutri pa se mi je po skoku žal ponovno pripetila napaka,” Sašo Aleš pa: “S tekmo v klasiku sem lahko kar zadovoljen. Zmanjkalo mi je kanček sreče za še boljšo uvrstitev. Na kvalifikacijah pa se mi je na žalost pripetila napaka ob koncu druge vožnje.

Tudi na popoldanskih kvalifikacijah za jutrišnji finale paralelnega sprinta je bila zgodba podobna kot dopoldne. Najbolje je z dvema vožnjama kvalifikacij opravil Mueller. V boju za uvrstitve pri vrhu pa bo jutri tudi Luka Pintar, ki je na kvalifikacijah nastopil zelo dobro in se bo tako v boju na izpadanje pomeril s Švedom Collbergom.

V kvalifikacijah sem nastopil po pričakovanjih. Vem, da sem v tem trenutku v dobri formi, pa čeprav sem na zadnjih tekmah delal napake, ki so me stale boljših uvrstitev. Odpeljal sem dve vožnji brez napak. Jutri se obeta hud boj,” je dejal Luka.

Sašo Aleš, ki je bil praktično do zadnjih vrat v igri za jutrišnjo tekmo je storil napako in tekmo končal na 24. mestu; podobno tudi Rok Šmejic, ki pa je v snegu končal že ob koncu prve vožnje.

Leave a Comment