Zmaga v Francijo, Pintar med deseterico

V domovini telemarka na Norveškem v Rjukanu je v odlično organizirani tekmi za svetovni pokal danes potekal še drugi paralelni sprint. Sončno vreme, veliko število gledalcev je v cilju pozdravilo novo zmago Phillipa Laua iz Francije. V velikem finalu je po ogorčenem boju slavil pred Nemcem Tobbiasom Muellerjem. Tretji je bil Šved Mattias Wagenius. Ponovno je dobro nastopil slovenski predstavnik Luka Pintar, ki je po včerajšnjem petem mestu, danes v osmini finala moral priznati premoč favoriziranemu Švicarju Dayerju. Kljub temu, da mu je v prvi vožnji nudil dostojen odpor, bil nekajkrat celo pred njim je na koncu to zadostovalo za deveto mesto.


Luka Pintar [foto: Klemen Zibelnik/smucka]

Na papirju je bil Dayer favorit, ampak vedel sem, da ga z idealno vožnjo lahko izločim kajti v tem trenutku sem v dobri formi. V prvi vožnji sem bil že pred njim nato v teku ponovno popustil. V drugo sem tvegal še več za kar sem bil kaznovan pri skoku, kjer sem skočil direktno v vrata in nato ni bilo več rešitve. Kljub temu je deveto mesto še ena dobra uvrstitev in lepa popotnica za tekme, ki prihajajo,” je po nastopu dejal Luka, ki je na nekoliko spremenjenih kvalifikacijah izločil ekipnega kolega Saša Aleša. Tudi Jure Aleš je v kvalifikacijah dobil težkega nasprotnika. Sven Lau je bila prezahtevna ovira za uvrstitev v finale tekme.

Jutri je v Rjukanu na sporedu mešana ekipna tekme, kjer Slovencem ne bo na štartu. Slovenska reprezentanca se tako odpravlja v bližnji Geilo, kjer se v ponedeljek začne finale svetovnega pokala. “V teh dveh tekmah smo ponovno dobili dokaz, da delamo dobro ter da smo povsem konkurenčni najboljšim. Luka je na obeh paralelnih tekmah nastopil dobro tako, kot sem pričakoval Do stopničk mu včasih zmanjka tudi nekaj sreče. Tudi mlajši del ekipe nastopa solidno, sigurno pa imata fanta še nekaj rezerve pred tekmami, ki prihajajo. Verjamem, da njun čas v svetovnem pokalu še prihaja,” je dejal trener reprezentance Matija Liška.

Leave a Comment