Zmaga v Francijo, Pintar potrdil boljšo formo

V Raurisu na avstrijskem salzburškem je bil danes na sporedu peti sprint sezone za telemark smučarje v svetovnem pokalu. Zmage se je veselil Francoz Phill Lau, ki je vodil že po prvem teku. Na drugo mesto se je nekoliko presenetljivo uvrstil Trym Loeken iz Norveške, tretji pa je bil njegov rojak Jorgen Holst.


Telemark reprezentanca Slovenije [foto: SZS]

Po slabšem začetku v svetovnem pokalu pa je tokrat dobro nastopil slovenski predstavnik Luka Pintar, ki je smučal zelo hitro, kazenski pribitek zaradi prekratkega skoka pa ga je stal uvrstitve med peterico. Po prvem teku je bil Pintar na trinajstem mestu. V drugem teku, ki ga je postavil slovenski trener Matija Liška pa je nastopil še bolje in na koncu končal na enajstem mestu. “Prvič letos sem nastopil tako kot znam in tako kot sem pričakoval. Treba je vedeti, da je bila tekma na najtežjem terenu v svetovnem pokalu. Tekaški del je bil praktično enako dolg kot veleslalomski, kar ni praksa na tekmah v sprintu. Zato so imeli boljši tekači veliko prednosti. Z mojim nastopom moram biti zadovoljen, škoda je le skokov v obeh tekih, s katerimi sem izgubil uvrstitev med peterico. Kljub temu je napredek očiten in na naslednjih tekmah verjamem, da bom še višje,” je po nastopu dejal Luka.

Solidno je nastopil tudi drugi slovenski predstavnik Sašo Aleš, ki je tekmo končal na devetnajstem mestu. “Rezultat je soliden. Veliko sem izgubil na tekaškem delu, ki je bil tokrat očitno predolg. Manjša napaka v prvem teku me je stala boljše uvrstitve. Zelo me veseli dejstvo, da sem v veleslalomskem delu proge našel zares dobre občutke,” pa je dejal Sašo.

Jutri bo v Raurisu na sporedu kraljevska disciplina klasik.

Leave a Comment