Zmaga za Klaro Livk in Žana Grošlja

Smučarke in smučarji so nastopali na tekmah kategorije Citizen v Turnauu, med njimi seveda tudi naša dekleta in fantje.

V četrtek je na slalomu zmagal Žan Grošelj, Gregor Brajovčič je bil 17., Klemen Krejač 23., Jan Kunc 25., Matjaž Lužar 27., Andraž Blaznik 30., Žan Hribar 31., Gašper Kovač 32., Andraž Plevanč 40., Filip Todorovič pa 69. Pri dekletih se je odlično odrezala Naja Babnik, ki je osvojila tretje mesto, Teja Lotrič je bila 4., Nina Kobal 6., Katja Murnc 9., Špela Mičunovič 19., Nina Suhoveršnik 20., Ana Zimšek 24., Lucija Pezdiček pa 27.

V petek sta sledili še dve slalomski preizkušnji, tokrat pa je najboljšo slovensko uvrstitev zabeležila Klara Livk, ki je ugnala vse tekmice. Naja Babnik je bila 4., Mihaela Kosi 8., Teja Lotrič 9., Katja Murnc 11., Nina Kobal 19., Nuša Suhoveršnik 32., Špela Mičunovič 33., Ana Zimšek 39., Sara Juvančič pa 60.

Tekmovalke so se včeraj pomerile na veleslalomu, na katerem je zelo dobro četrto mesto zasedla Klara Livk. Mihaela Kosi je postavila 12. čas voženj, Teja Lotrič 21., Nuša Suhoveršnik 35., Katja Murnc pa 52. Najboljšo slovensko uvrstitev med smučarji je zabeležil Žan Grošelj, ki je bil 7., Klemen Krejač je bil 17., Filip Todorovič 23., Nik Sterle 27., Žan Hribar 31., Jon Lihteneger Vidmajer 40., Jure Čas 85., Jan Kunc 95, Gal Giacomelli 97., Maj Mlakar pa 98.

Danes sta prišla na vrsto še dva veleslaloma. Pri dekletih se je od naših smučark znova najbolje odrezala Livkova, ki je bila tokrat peta, Lotričeva je bila 14., Suhoveršnikova 32., Murnčeva 38., Špela Mičunovič 54., Sara Juvančič pa 66. Med smučarji se je najbolje odrezal Žan Grošelj, ki je bil 8., Nik Sterle je bil 12., Andraž Plevanč 21., Jure Čas 28., Jan Kunc 55., Jon Lihteneger Vidmajer pa 72.

Med deseterico le Aljaž Dvornik

Pozza di Fassa je ta vikend gostila državne mladinske tekme. Na startu veleslalomskih preizkušenj so bili tudi naši smučarji in ena smučarka. Patricija Dvornik je včeraj zasedla 52. mesto, danes pa smučala nekoliko bolje in bila na koncu 38. Pri fantih je Jakob Špik včeraj postavil 8. čas voženj, danes pa je bil 5. Aljaž Dvornik in Matevž Žužek sta včeraj zasedla 15. oziroma 40. mesto, danes pa sta odstopila. Žiga Zibelnik je zabeležil odstop in 20. mesto.


Marko Vukičevič [foto: osebni arhiv]

Marko Vukičevič tik za dvajsterico

Sedmerica slovenskih smučarjev je danes nastopila na superveleslalomski tekmi kategorije FIS v avstrijskem Radstadtu. Najboljši čas voženj je postavil Marko Vukičevič, ki je prismučal na 21. mesto, Luka Presterel je bil 24., Andraž Pogladič 35., Žan Hribar 47., Blaž Ogorelc 57., Filip Todorovič 63., Klemen Krejač pa je odstopil.


Rezultati: Citizen .: Turnau :. Slalom I (ž)
Rezultati: Citizen .: Turnau :. Slalom II (ž)
Rezultati: Citizen .: Turnau :. Slalom I (m)
Rezultati: Citizen .: Turnau :. Slalom II (m)
Rezultati: Citizen .: Turnau :. Veleslalom I (ž)
Rezultati: Citizen .: Turnau :. Veleslalom II (ž)
Rezultati: Citizen .: Turnau :. Veleslalom I (m)
Rezultati: Citizen .: Turnau :. Veleslalom II (m)
Rezultati: Mladinske tekme .: Pozza di Fassa :. Veleslalom I (ž)
Rezultati: Mladinske tekme .: Pozza di Fassa :. Veleslalom II (ž)
Rezultati: Mladinske tekme .: Pozza di Fassa :. Veleslalom I (m)
Rezultati: Mladinske tekme .: Pozza di Fassa :. Veleslalom II (m)


Leave a Comment