Znani novi državni prvaki v smučanju prostega sloga

Preteklo soboto je na smučišču RTC Krvavec v organizaciji ŠD Grbina in SZS potekalo Državno prvenstvo v smučanju prostega sloga v disciplini grbine. Proga je bila pripravljena odlično, prav tako pa je organizatorjem pomagalo pri sami izvedbi sončno vreme, ki je tako samo tekmo naredilo še bolj atraktivno. Na državnem prvenstvu je nastopilo 30 tekmovalcev iz petih slovenskih klubov. Med mladinkami je prvo mesto osvojila Veronika Perc (ASK Slammer), med mladinci pa Nik Podrepšek (SK Celje). Pri članicah in članih pa sta prvo mesto osvojila člana ŠD Grbina Nina Bednarik in Nejc German.


Utrinek iz državnega tekmovanja [foto: SZS]

Poleg Državnega prvenstva pa sta v soboto 28.1.2012 in 29.1.2012 potekali še dve FIS tekmi v smučanju po grbinah, na kateri je nastopilo 6 držav in skupaj 28 tekmovalcev. Vsi so bili nastanjeni v Hotelu Raj na smučišču Krvavec, v neposredni bližini proge. Z malo sreče, saj je megla v nedeljo prekrila Krvavec le 15 minut po zadnjem nastopu v finalu, sta bili obe tekmi organizirani odlično. Timing, reševalna ekipa, sodniki in delavska ekipa ŠD Grbina so delali hitro in zanesljivo. Vse ekipe so tekmo pohvalile in obljubile, da še v večjem številu pridejo naslednje leto, ko bo na sporedu evropski pokal v smučanju po grbinah na malo strmejši in zahtevnejši progi smučišča Krvavec.

Kljub temu, da sta bili to prvi tekmi v letošnji sezoni za povratnika v reprezentanco Nino Bednarik in German Nejca, sta oba odpeljala zelo dobro. Nina je dvakrat osvojila drugo mesto, Nejc pa enkrat četrto, na drugi tekmi pa zaradi še ne do konca sanirane poškodbe gležnja in bolečin ni mogel nastopiti. Oba sta si s temi rezultati priborila ponoven nastop v svetovnem pokalu. Prav tako lahko pohvalimo novo mlado ekipo, ki je prvič nastopila na tekmah FIS in si nabirala potrebne izkušnje. Med dekleti je na tekmi dvakrat slavila Giorgija Bertoncini iz Italije, medtem ko je med fanti na prvi tekmi prvo mesto osvojil Simone FIlippini iz Švice, drugo pa danski tekmovalec Thorkilsen Gustav Muss.


Rezultati: DP Slovenije .: Krvavec :. Članice
Rezultati: DP Slovenije .: Krvavec :. Člani
Rezultati: DP Slovenije .: Krvavec :. Mladinke
Rezultati: DP Slovenije .: Krvavec :. Mladinci
Rezultati: DP Slovenije .: Krvavec :. FIS tekme


Leave a Comment