Anamarija Lampič slavila v Hochfilznu

Anamarija Lampič je zmagala na tekmi celinskem pokalu v smučarskem teku v avstrijskem Hochfilznu. V kategoriji mladink U20 je na 10km v prosti tehniki za 5,6 sekunde ugnala drugouvrščeno Švicarko Lydio Hiernickel. Tretje mesto je osvojila Nadine Faehndrich (Švica). Manca Slabanja je osvojila 9. mesto, Anita Klemenčič pa 15. mesto.

Med mlajšimi mladinkami U18, slednje so se pomerile na 7,5km, je Anja Mandeljc osvojila 9. mesto. Zmagala je Nemka Antonina Fraebel pred Avstrijko Barbaro Walchhofer ter Nemko Jano Klaiber na 3. mestu. Med mlajšimi mladinci U18 je bil na 10km najhitrejši Janosch Brugger pred Jakobom Leismuellerjem (oba Nemčija). Tretje mesto je osvojil Avstrijec Benjamin Moser. Najhitrejši slovenski tekač je z 28. mestom postal Luka Markun.


Anamarija Lampič [foto: OK Erzurum]

V kategoriji mladincev U20 je bil na 15km razdalji najhitrejši Valentin Chauvin, drugo mesto je osvojil Louis Schwartz ter tretje Jules Lapierre (vsi Francija). Miha Dolar je z 20. mestom zabeležil najboljši slovenski nastop v katergoriji U20.

Na zmagovalni oder v kategoriji članov je kot najhitrejši stopil Rus Ilia Chernousov pred rojakom Sergeyem Ustiugovom, tretji je bil Italijan Dietmar Noeckler. Domen Potočnik je zabeležil najhitrejši slovenski rezultat in sicer 62. mesto.

Naslednje prizorišče celinskega pokala za tekače na smučeh bo nemški Oberwiesenthal od 9. do 11. januarja 2015.


Rezultati: Celinski pokal .: Hochfilzen :. Dekleta U18
Rezultati: Celinski pokal .: Hochfilzen :. Dekleta U20
Rezultati: Celinski pokal .: Hochfilzen :. Fantje U18
Rezultati: Celinski pokal .: Hochfilzen :. Fantje U20
Rezultati: Celinski pokal .: Hochfilzen :. Člani


Leave a Comment