AP: Prevc drugi, Hvala četrti, Justin šesti

Druga tekma Alpskega pokala je znova pripadla Avstrijcu Thomasu Lacknerju, ki je ugnal Petra Prevca na drugem in rojaka Stefana Krafta na tretjem mestu. Odlična tudi Jaka Hvala na četrtem in Rok Justin na šestem mestu.

Prekrasno sončno vreme pod Šmarjetno goro je že zgodaj dopoldne pozdravilo l74 mladih skakalcev na drugi tekmi Alpskega pokala v Kranju. Žirija tekmovanja je imela malce težav v prvi seriji, ko je bil zaradi premočnega vzgonskega vetra prestavljen začetek, kmalu pa je sledila še razveljavitev serije po 15 skakalcih. A na vrhu so bili vseeno favoriti.

Dolgo je kazalo na dvojno avstrijsko vodstvo po prvi seriji, saj sta bila na prvem mestu izenačena Thomas Lackner in Stefan Kraft, tretji pa je bil Peter Prevc. Vse to je s ponovljenim skokom na koncu serije razbil Luka Leban, ki je za pol točke ugnal Avstrijca na vrhu. Na petem mestu je za domače zadovoljstvo poskrbel še Jaka Hvala.

Justin s prvo oceno finala med šest
V finalu pa se je ponovno malce premešal vrstni red. Izjemen skoku, dolg 111.5 metrov je uspel 15. po prvi seriji, mladinskemu reprezentantu, Roku Justinu. Justin je s prvo oceno finala ostal v vodstvu dolgo časa, na koncu ga je prehitelo le še pet skakalcev, sam pa je s tem izenačil svoj najboljši rezultat v Alpskem pokalu. Stolana je najprej prehitel Avstrijec Ulrich Wohlgenannt, za pičle pol točke. Staro rivalstvo še iz pokala Cockte v mlajših kategorijah je znova prišlo na dan, ko se je po skakalnici spustil Jaka Hvala. Skakalec iz Ponikev je s sicer malce slabšim skokom prevzel trenutno vodstvo in tako za seboj pustil tudi sedaj reprezentančnega kolega Justina. Sledili so še štirje najboljši s prve serije.

Leban želel preveč
Domači matador Prevc ni skočil v slogu prve serije (109.5 m), a vseeno je bilo 106.5 metrov dovolj za trenutno vodstvo. Dovolj tudi za prvega izzivalca, Krafta, ki je pristal še pri meter in pol krajši dolžini. Prevca je z vrha spodnesel včerajšnji junak Lackner, ki je s 108.5 metri skočil do nove zmage. Do je postalo jasno po ponesrečenem skoku vodilnega po prvi seriji, Lebana, ki je s skromnimi 93 metri padel na končno 19. mesto. Na 13. mestu je pred njim od Slovencev končal tudi njegovi dve leti mlajši klubski kolega, Urban Sušnik.

Točke so danes osvojili tudi Matic Benedik na 24., Gašper Bartol na 29. in Tim Babnik na 30. mestu. Alpski pokal se bo s tekmami v Oberstdorfu nadaljeval v začetku oktobra. Skupno z dvema zmagama vodi Lackner, Hvala je tretji, Prevc šesti in Justin sedmi.


Rezultati: Alpski pokal .: Kranj :. Uradni rezultati


zgoraj: Peter Prevc [foto: Klemen Zibelnik]

Leave a Comment