AP: Prva tekma Lacknerju, Hvala tretji

Thomas Lackner iz Avstrije je dobil prvo tekmo Alpskega pokala v Kranju. Drugo mesto je osvojil njegov rojak Stefan Kraft, odličen tretji pa je bil naš Jaka Hvala. Uspeh skakalca in Ponikev sta dopolnila Jan Družina na šestem in Rok Justin na osmem mestu.

17-letni Lackner je po prvi seriji zaostajal le za Nemcem Markusom Schiffnerjem, ki pa v drugi seriji ni zdržal pritiska in zdrsnil na 10. mesto. Lackner je v finalu ponovil skok s prve serije in še drugič danes pristal pri daljavi dneva, 107 metrih, kar je bilo dovolj za zmago. Na drugo mesto se je s tretjega po prvem skoku prebil njegov rojak Kraft, na tretjega pa Jaka Hvala. Hvala je bil po prvi seriji četrti, v finalu pa še enkrat več pristal pri 104 metrih in zadržal prednost pred zasledovalci ter se tako povzpel na oder za zmagovalce pred domačo publiko.

Do točk še pet skakalcev
Prijetno je na šestem mestu presenetil Jan Družina, član SSK Costelle Ilirija, ki je po prvem skoku zasedal 10. mesto, v drugem pa lepo napredoval po lestvici. Piko na i je dodal Žirovničan Rok Justin z osmim mestom, s čimer je mladinski reprezentant le potrdil dobro delo v tem poletju. Zadovoljen prvi tekmovalni dan v Kranju lahko zapušča tudi Tržičan Urban Sušnik na 21. mestu, točke pa sta osvojila še Gašper Klinec in Matic Benedik.

Malce smole Lanišku vzelo točke
Žal v finalni seriji ni zdržal pritiska prvih točk 14-letni slovenski skakalni biser iz Domžal, Anže Lanišek, ki je s 25. mesta zdrsnil na končno 36. mesto. Vsekakor pa je to v konkurenci 74 skakalcev izjemen rezultat, saj je Lanišek med tremi najmlajšimi skakalci danes, a edini tako blizu točk. Hkrati je bil Domžalčan tudi sedmi najboljši Slovenec danes, med 20 nastopajočimi. Jutri dopoldne bo v Kranju na sporedu še druga tekma Alpskega pokala, kjer bosta nastopila tudi Peter Prevc in Luka Leban.


Rezultati: Alpski pokal .: Kranj :. Uradni rezultati


zgoraj: Jaka Hvala [foto: Klemen Zibelnik]

Leave a Comment