AP: V Hinterzartnu Justin peti, Babnik deveti


[foto: GEPA]

Alpski pokal se nadaljuje v nemškem Hinterzartnu, kjer je bila danes na sporedu že prva izmed dveh tekem. Stopničke so povsem zavzeli Avstrijci, najboljši Slovenec pa je bil Rok Justin na petem mestu.

17-letni skakalec SSD Stol Žirovnica je po prvi seriji zasedal četrto mesto, v finalu pa se mu ni izšla računica za napad na sam vrh. Kljub temu je obdržal zelo dobro peto mesto s čimer je postavil rezultat kariere v alpskem pokalu. Odlično pa je svojo nalogo v finalu opravil Ljubljančan Tim Babnik, ki se je zavihtel do devetega mesta, potem ko je bil po prvi seriji dvajseti. Med petnajsterico sta končala še Nejc Dežman in Andraž Pograjc, ki sta v finalu zapravila deseterico. Do tridesetega mesta in s tem točk so se razvrstili od naših še Matevž Slatinšek, Jaka Hvala in Jaka Kosec.

Na samem vrhu pa vse po starem. Znova slavi Avstrijec Thomas Lackner pred rojakoma Stefanom Kraftom in dobitnikom točk svetovnega pokala na avstrijskem delu novoletne turneje, Thomasom Diethartom. Jutri bo v Hinterzartnu na sporedu še ena tekma.


Rezultati: Alpski pokal .: Hinterzarten :. Uradni rezultati


Leave a Comment