Avstrijcem 100.000 € nagrade


Avstrijci se veselijo bogate denarne nagrade [foto: GEPA]

Denarna pogača za nemško ekipno turnejo svetovnega pokala je bila visoka. Najboljša ekipa je tako prejela kar 100.000 €. V turnejo sta bili vključeni dve ekipni tekmi (Willingen, Oberstdorf) ter tri posamične preizkušnje (Willingen, Klingenthal, Oberstdorf). Tekma v Klingenthalu je odpadla, nedeljska ekipna tekma v Oberstdorfu pa je bila izpeljana le v eni seriji.

Zmaga na ekipni tekmi v Oberstdorfu je vsakemu izmed slovenske četverice prinesla tudi bogato denarno nagrado. Jure Šinkovec, Robert Kranjec, Peter Prevc in Jurij Tepeš so tako bogatejši vsak za približno 6.225 €.

Pravila velevajo, da se v skupni seštevek nemške ekipne turneje upoštevajo točke dveh najboljših skakalcev določene države na posamični tekmi, na ekipni tekmi pa se upoštevajo točke, ki jih je ekipa osvojila. Govora je seveda o točkah, ki jih skakalci osvojijo glede na dolžino skoka in sodniške ocene.

Tako je v letošnji sezoni bogato denarno nagrado prejela Avstrija, ki je vknjižila 3.055,9 točk. Tik za petami so jim bili Norvežani (3.030,0 točk), na tretjem mestu pa so končali Slovenci (2.994,9).

Leave a Comment