Avstrijci zimo zamenjali za poletje


Manuel Fettner, Alexander Pointner in Stefan Kraft [foto: ÖSV/Kotlaba]

Skakalne ekipe v tem času mrzlično čakajo na ohladitev, da bi se lahko odpravili na snežni trening. Povsem drugačne skrbi pa so imeli avstrijski skakalci, ki so se odpravili na tradicionalni aktivni oddih v tople kraje. Tudi v letošnjem so odšli v Egipt, kjer so bili gostje Club Magic Life Kalawya. Varovanci Alexandra PointnerjaThomas Morgenstern, Martin Koch, Manuel Fettner, David Zauner, Michael Hayböck, Stefan Kraft – so uživali ob treningu pri 30 stopinjah Celzija.

Pred finskim mrazom mi je egiptovsko sonce dobro delo. V tukajšnjem okolju imam pravi mir za ustrezno pripravo na novo sezono. Po zadnjih stresnih tednih in tistim, kar nas še čaka pred začetkom sezone, je pomembno, da se sprostimo v bazenih,” je iz Egipta sporočil lanskoletni zmagovalec svetovnega pokala Thomas Morgenstern. Podobnega mnenja je bil tudi Martin Koch: “V Egipt prihajam že nekaj let. V preteklosti sem opazil, da mi to vrstni trening ustreza. Sonce, plaža, morje – uživam. V tem tednu o smučarskih skokih ne razmišljam, kar se prav prileže.

Sproščeno vzdušje na pripravah vedno prinese uspeh. Okolje v Egiptu je za tako uvdušje najprimernejše. Že v preteklih letih smo spoznali, da so takšne vrste priprav skakalcem koristile, zato smo se tudi letos odločili, da se odpravimo v tople kraje,” je odločitev o spremembi okolja komentiral glavni trener Alexander Pointner.


Michael Hayböck, Stefan Kraft, Thomas Morgenstern, David Zauner, Martin Koch in Manuel Fettner [foto: ÖSV/Kotlaba]

Leave a Comment