Barbara Jezeršek izpolnila pričakovanja

Barbari Jezeršek je po klasičnem teku na olimpijskih igrah v Sočiju kazalo bolje, saj je smuči zamenjala kot 12., v prosti tehniki pa je nekoliko popustila. Kranjčanka je delo opravila, kot sta bila dogovorjena s trenerjem Markom Gracerjem. Na roko ji je šel nekoliko počasnejši ritem najboljših v klasični tehniki, držala se je skupine od 12. do 20. mesta, v prosti tehniki pa je na predzadnjem vzponu zašla v krajšo krizo, ki jo je stala nekaj mest. Kljub temu pa je izenačila najboljšo uvrstitev v sezoni in si pripravila dobro izhodišče za naslednje tekme, na katerih bo nastopila.

Mislim, da smo lahko zadovoljni, 19. mesto je realno. Če pogledamo rezultate, vidimo, da je za njo kar nekaj tekmovalk, ki so bile v zadnjih tekmah svetovnega pokala pred njo. Kazalo je sicer že precej bolje, a tudi 19. mesto je soliden rezultat,” je bil zadovoljen z nastopom svoje varovanke Gracer, ki je pohvalil tudi proge, te so precej bolje pripravljene kot na olimpijski generalki.


Barbara Jezeršek [foto: OKS/Facebook]

Jezerškova je bila po tekmi polna hvale za serviserje, ki so ji pripravili odlične smuči. “Imeli so zelo težko delo, saj se sončni in senčni deli proge neprestano menjavajo. V klasiki so bile smuči enkratno hitre, nekoliko manj hitre so bile v prosti tehniki. Tudi serviserji imajo veliko zaslug za dosežek, s katerim sem izredno zadovoljna. Nisem sicer ponovila 17. mesta iz Vancouvra, a tudi 19. mesto ni slabo, še dobro pa, da nisem s kom stavila, da bom izboljšala uvrstitev s prejšnjih olimpijskih iger, kar je bila moja velika želja. Kljub temu lahko rečem, da je za mano fantastična tekma. Minila je v sproščenem tonu, brez stresa, vse je šlo po načrtih. Veliko mi pomeni, da sem po krizi na predzadnjem vzponu zdržala do konca, da nisem popustila kot ponavadi. Definitivno je to moja najboljša tekma v sezoni, mogoče tudi v karieri, čeprav je tekme zelo težko primerjati,” je dejala Jezerškova.


Rezultati: Olimpijske igre .: Soci :. Skiatlon (ž)


Leave a Comment