Bauer boljši od Faka na tekmi v Sočiju

Po dnevu premora so se biatlonci spet pomerili na bodočih olimpijskih prizoriščih v ruskem Sočiju. Svojo premoč je na 10-kilometrski šprinterski tekmi znova dokazal Francoz Martin Fourcade. Klemen Bauer in Jakov Fak sta se z 11. in 15. mestom uvrstila med najboljšo petnajsterico.

Tokrat je med Slovenci prikazal najboljše streljanje Bauer, ki je zgrešil le eno tarčo v položaju leže.”Vedno znova me v cilju preseneti občutek, da so proge tako zahtevne. Dolgi in strmi vzponi, tehnično zahtevni spusti, podlaga pa se je vdirala zaradi visokih temperatur in zmehčanega snega, kar me je res pošteno utrudilo. Rešile so nas odlično pripravljene smuči, saj smo že po nastopu Petra Dokla videli, da je konkurenčen na progi. Tudi spuste sem odpeljal zelo dobro in tam pridobival sekunde. Zavedam se, da je bilo predvsem streljanje tisto, ki me je pripeljalo do drugega najboljšega rezultata sezone. Vedno bolj si zaupam, strelišče mi ustreza, kar sem občutil že na prvih treningih ob prihodu v Soči. Ničesar namreč ne počnem bistveno drugače kot pred tem, morda sem le še bolj sproščen, ker nisem v povsem vrhunski tekaški formi,” je bil prepričan Ihanec.


Klemen Bauer [foto: Tomaž Šušteršič]

Jakov Fak je z dvema kazenskima krogoma (1,1) zaostal za njim dobrih osem sekund; peti tekaški čas pa ga vrača med najhitrejše biatlonce. “Vesel sem, da je moje počutje boljše in sem posledično spet bolj hiter tudi na progi. Žal sem upanje na boljši izid izgubil na strelišču. Ohranjam tretje mesto v svetovnem pokalu, vendar se poskušam s tem čim manj obremenjevati. Trenutno mi je najbolj pomembno, da izpeljem sezono do konca z nastopi na vseh tekmah, kar sem mi žal ni izšlo v zadnjih dveh zimah,” so pričakovanja Faka pred nadaljevanjem sezone.

Janez Marič je zasedel 67. mesto (1,2), Peter Dokl pa se je zaradi ponesrečenega streljanja stoje, kjer je podrl le dve tarči, uvrstil na 80. mesto (0,3).

Fak na visokem skupnem tretjem mestu

Zmagovalec svetovnega pokala Fourcade je z zmago brez zgrešene tarče še enkrat potrdil letošnjo premoč. Trenutno je v skupnem seštevku zbral že 1132 točk. Drugo mesto je na domačem terenu osvojil Rus Jevgenij Ustjugov (0,1), tretjega pa Norvežan Henrik L’Abbe-Lund (0,0). Pred selitvijo na zaključek svetovnega pokala v Hanti Mansijsk je kljub odsotnosti zadržal skupno drugo mesto Norvežan Emil Hegle Svendsen (751 točk), Jakov Fak na tretjem mestu pa je zbral že 694 točk.

Moške čaka jutri ob 12.30 uri še štafetni nastop 4 x 7,5 km, kjer se je slovenska četverica odločila za spremembo vrstnega reda. Tekmo bo pričel Dokl pred Fakom, tretji bo šel na progo Marič in četrti Bauer. “Zaradi specifične konfiguracije prog je bilo odločeno, da poskusimo z nekoliko spremenjeno postavo. Tudi sam sem si želel nastopiti bolj spredaj in ocenjujem, da bom tako lahko še bolj pomagal pri končni višji uvrstitvi. Sedaj, ko sem spet v boljši telesni formi, si lahko obetam tudi uspešen zaključek,” je še pojasnil Fak.


Rezultati: Svetovni pokal.: Soči :. Šprint (m)


Leave a Comment