SP: Bauer in Marič izboljšala uvrstitve na zasledovanju


Klemen Bauer [foto: Klemen Zibelnik]

Hochfilzen v Avstriji je po šprinterskih preizkušnjah gostil moško zasledovalno tekmo. Na 12,5-kilometrsko pot se je prvi podal Norvežan Tarjei Boe, prvi izmed 59. zasledovalcev, Ukrajinec Serguei Sednev, pa je startal 28 sekunde kasneje. Tokrat smo držali pesti za dva slovenska biatlonca. Klemen Bauer je štartal minuto in 40 sekund za Boejem, Janez Marič pa dve minuti in 29 sekund. Pogoji za nastope so bili zaradi močnega sneženja, tako kot včeraj, zelo zahtevni.

S samo enim zgrešenim strelom (0,0,0,1) je do nove zmage prišel Boe, na zmagovalni oder pa sta se po zanimivem zaključku povzpela še Avstrijec Simon Eder in Rus Ivan Tcherezov. Naša biatlonca sta se odrezala dobro, predvsem Bauer, ki je bil na strelišču precej zanesljiv, saj je tarčo zgrešil le trikrat (1,0,2,0). Dve minuti in pol zaostanka za zmagovalcem ga je popeljalo na 21. mesto, medtem ko je Marič s štirimi zgrešenimi streli (1,2,1,0) prišel na 38. mesto in tako osvojil nove točke za svetovni pokal.

Trener Uroš Velepec je bil po preizkušnji zadovoljen z nastopoma: “Kar se pogojev tiče, so bili izredno težki, ker je bila proga mehka, saj je ponoči padlo 30 do 40 centimetrov snega, tako da je bila tekma počasna in naporna. Bilo je malo vetra, kar vidite pri rezultatih, saj je bilo ogromno ‘ničel’. Kar se tiče naših nastopov moramo biti zadovoljni, saj smo napredovali. Po odličnem streljanju konkurentov, ki niso delali napak, je napredek Bauerja za pet in Mariča za kar 14 mest zagotovo lep dosežek. Predvsem je pomembno to, da sta oba na zadnjem streljanju stoje zadela vse tarče, se pravi, da sta se znala zbrati, kar je dobra napoved za jutrišnjo štafeto. Upam, da bosta te občutke zadržala in jutri ‘ustrelila’ podobno in potem smo lahko kar nevarni.


Rezultati: Svetovni pokal .: Hochfilzen
Izjava: Uroš Velepec


Leave a Comment