Biatlonki pri Kopitarju na Bledu


Teja Gregorin [foto: BZS]

Biatlonki Teja Gregorin in Andreja Mali sta se v soboto udeležili dobrodelnega golf turnirja na Bledu, ki so ga skupaj s hokejistom Anžetom Kopitarjem pripravili v Zavarovalnici Triglav. Triglav je tudi eden izmed večjih pokroviteljev slovenske biatlonske reprezentance, vabilo hokejskega kralja Kopitarja pa je navdušilo trenutno najuspešnejši biatlonki. Golfa resda nista igrali, sta pa zato zastopali barve slovenskega biatlona in skupaj s Petrom Zupanom, predsednikom Zbora za biatlon, tudi prevzeli simbolični ček z donacijo za letovanje otrok v Športnem centru Triglav Pokljuka na Rudnem polju, ki bo potekalo v sklopu akcije “Otroci Triglava v srcu narave”.

Na blejskem igrišču za golf, ki je najstarejše igrišče v Sloveniji in slovi kot eno najlepših v srednji Evropi, se je zbrala vrhunska zasedba športnikov in prijateljev Anžeta Kopitarja, med drugim smučarska asa Bojan Križaj in Jure Košir ter nekdanji svetovni prvak v deskanju na snegu Dejan Košir.


Jure Košir [foto: Klemen Zibelnik/smucka]

Zares je bilo posebno doživetje, srečati se s športnikom kot je Anže. Prav gotovo je med nami dosegel daleč največ, zato mu gre v Sloveniji posebno mesto; z občutkom za humanitarnost pa kaže tudi, da je plemenit človek. Upam, da bodo otroci na Pokljuki, ki je največkrat tudi naš dom, uživali in se prepustili njenim lepotam. Danes golfa nisem igrala, morda se ga naučim, ko zaključim z aktivno biatlonsko kariero in bom imela več časa,” je po srečanju povedala Teja Gregorin.

Po druženju na Bledu je pred biatlonskimi reprezentanti obdobje težjih in bolj napornih priprav. Že v sredo se bodo s kolesi povzpeli na Pokljuko, kjer jih bosta trenerja Uroš Velepec in Tomaš Kos vse do naslednje nedelje pripravljala na zahtevne zimske preizkušnje.

Leave a Comment