FOTO: Drugi naslov za Dokla v treh dneh


Peter Dokl [foto: Tomaš Šušteršič]

Sončna in še vedno precej snežena Pokljuka je danes gostila še predzadnje biatlonske tekme sezone 2010/11. Šprinterski preizkušnji državnega prvenstva v biatlonu sta pripadli Petru Doklu (SK Ihan) in Andreji Mali (TSK Jub Dol pri Ljubljani). Čeprav je bila konkurenca v članskih vrstah precej okrnjena, si je Dokl s streljanem brez napake (0,0) priboril naslov pred sokrajanom Klemnom Bauerjem (1,3) in Vidom Vončino (1,2); Malijeva, ki ni nastopila na četrtkovi tekmi, pa je bila danes edina na štartu ženske članske tekme.

Super dosežek, brezhiben sem bil na strelišču, pa tudi na progi sem se dobro počutil. Zaradi težav s kolenom pred začetkom sezone, sem začel treninge nekoliko kasneje in to se odraža sedaj, ko imam še dovolj moči. Žal prihaja forma z zamikom, kar sem čutil že na tekmah alpskega pokala, ki smo jih imeli prejšnji konec tedna na Pokljuki. Resda ni bilo na štartu veliko konkurence, vendar je zmaga pred Klemnom dobra referenca,” se je lahko pohvalil Dokl. “V svetovnem pokalu sem letos nastopil vsega šest tekem, zato sem še toliko bolj občutil pristik, da moram dobro opraviti svojo nalogo. Tudi zaradi tega so se mi pogosteje pojavljale napake na strelišču, ki jih prej nisem delal. Dober obet za naslednjo sezono je, da bomo imeli kvoto petih tekmovalcev za nastope v svetovnem pokalu in bom lahko večkrat dobil priložnost. Jutri si želim sproščenega nastopa in še ene zmage,” so bile želje Ihanca pred zasledovalno preizkušnjo.

V ženski konkurenci nista nastopili še vedno obolela Teja Gregorin (ŠD Nika Ihan) in odsotna Tadeja Brankovič Likozar (TSK Merkur Kranj), zato pa je s štirimi zgrešenimi tarčami (2,2) slavila Andreja Mali (TSK Jub Dol pri Ljubljani). Jutri bodo v Športnem centru Pokljuka na Rudnem polju od 10. ure potekale še zadnje tekme letošnje sezone državnega prvenstva, tokrat v disciplini zasledovalno.


Rezultati: DP Slovenije .: Pokljuka
Fotogalerija: 26.03.2011, Pokljuka :. Državno prvenstvo


Leave a Comment