DP: Hattrick Dokla in drugi naslov Malijeve


Peter Dokl [foto: Tomaš Šušteršič]

Z zasledovalno preizkušnjo za državno prvenstvo se je na Pokljuki zaključila biatlonska tekmovalna sezona. Oblačno vreme je pripomoglo k nekoliko hitrejši smučini kot včeraj, zato pa so se naslovi zopet delili na strelišču. Pri članih je še tretja zmaga odšla s Petrom Doklom v Ihan, pri članicah pa že druga z Andrejo Mali v Kamnik.

Dokl (SK Ihan), ki je zadel devetnajst tarč od dvajsetih (0,0,1,0), je že drugič zapored ugnal svojega klubskega rivala Klemna Bauerja (SK Ihan), ki je svojo priložnost zapravil na zadnjem streljanju stoje. Do takrat sta bila namreč oba precej izenačena, po brezhibnem zadnjem strelskem nastopu Dokla in dveh zgrešenih tarčah Bauerja (1,0,1,2) pa je bil zmagovalec znan že po odhodu slednjega s strelskega mesta. Tretje mesto (3,2,1,1) je osvojil Vid Vončina (SK Brdo).

Po uspehu v četrtek in v soboto sem šel na štart današnje tekme popolnoma brez pritiska. Zaradi hitrejše proge sem vedel, da bo odločilno streljanje. Ker sem nastopil s številko 1, sem lahko nadzoroval konkurenco na progi in potek tekme. Tri zmage zapovrstjo mi dajejo potrditev, da lahko na račun dobrih strelskih nastopov sestavim uspešne tekme in so ob koncu sezone nekakšen obliž na moje nastope letos v svetovnem pokalu. Za drugo leto si bom prizadeval, da naredim korak naprej tudi na najvišjem nivoju tekmovanj in vložim vanje 110-odstotni napor, če bo tako potrebno,” je bila napoved Dokla ob zaključku sezone.

Na štartni listi članic je bilo edino ime Andreja Mali (TSK Jub Dol pri Ljubljani), ki je brez konkurence osvojila drugi naslov v dveh dneh (1,2,1,1). V kategoriji mlajših članov je bil najuspešnejši Simon Kočevar, pri mladinkah pa Nastja Ravšelj, oba iz SK Kovinoplastika Lož, ki je bil tudi prireditelj zadnjih dveh tekem državnega prvenstva. Med starejšimi mladinci si je prvo mesto izboril Juš Kolarič (SK Brdo), pri mlajših pa Vid Zabret (SK Ihan).


Rezultati: DP Slovenija .: Pokljuka :. Zasledovalno


Leave a Comment