DP: Naslova Juriju Tepešu in Emi Klinec


Jurij Tepeš [foto: GEPA]

Član SD Dolomiti Jurij Tepeš je na skakalnici v Kranju osvojil naslov poletnega državnega prvaka. Srebro je osvojil Dejan Dejež (SK Triglav), bron pa Matic Kramaršič (SSK Costella Ilirija).

Vse prej kot prijazno jesensko vreme je pod Šmarjetno goro znova pozdravilo najboljše slovenske skakalce in skakalke. Tokrat se je na vrh uvrstil Tepeš, ki je vodil že po prvi seriji, v drugo pa z najdaljšo daljavo dneva (112,0 m) le še potrdil naslov poletnega državnega prvaka. Z 8,2 točkama zaostanka je drugo mesto zasedel Judež, tretji pa je bil z dodatnimi slabima dvema točkama zaostanka Kramaršič. Lanski prvak Robert Kranjec se je tokrat moral zadovoljiti s sedmim mestom.

Med dekleti smo videli zanimivo tekmo, kjer je slavila komaj 13-letna Ema Klinec. Članica SSK Alpina v letošnji sezoni niza vrhunske rezultate, zato naslov državne prvakinje ni presenetljiv. Drugo mesto je zasedla Špela Rogelj (SSK Costella Ilirija), tretja pa je bila branilka naslova Maja Vtič (SD Zabrdje). Nastopilo je devet deklet.

Ekipno tekmo so po pričakovanjih dobili domači skakalci. Prvo ekipo SK Triglav so sestavljali Nejc Dežman, Peter Prevc, Robert Kranjec in Dejan Judež. Srebro so osvojili člani SSK Costella Ilirija 1 (Andrež Pograjc, Žiga Mandl, Jernej Damjan, Matic Kramaršič), bron pa SSK Alpina 1 (Matic Benedik, Gašper Martinčič, Gašper Klinec, Tomaž Naglič).


Rezultati: Člani
Rezultati: Članice
Rezultati: Člani – ekipno


Leave a Comment