DP: Pestro dogajanje tekom vikenda


Benjamin Podobnik in Anita Seretinek [foto: SSK Ilirija]

Preko vikenda so bile po Sloveniji izpeljana številna tekmovanja za državne naslove v smučarskih skokih. V soboto so se v Kranju v organizaciji NSK Tržič – Trifix pomerili mladinci do 18 let v posamični in ekipni konkurenci. V posamični konkurenci se je naslova razveselil 15-letni Cene Prevc (SK Triglav), drugi je bil Anže Lanišek (SSK Mengeš), tretji pa Matija Štemberger (SSK Costella Ilirija). V ekipni tekmi je Lanišek prispeval velik delež k naslovu SSK Mengeš, srebro so osvojili Ilirjani, bron pa Triglavani.

V Ljubnem ob Savinji je potekalo prvenstvo za kategorije do 12 in 13 let. Posamezni prvaki so postali: Benjamin Podobnik (SSK Costella Ilirija) v kategoriji dečkov do 12 let, Aljaž Osterc (SSK Velenje) v kategoriji dečkov do 13 let, Anita Seretinek (SSK Costella Ilirija) v kategoriji deklic do 13 let in SSK Velenje v ekipni tekmi do 13 let.

V nedeljo pa so v Kranju izpeljali še tekmo mladincev do 16 let. Tokrat je slavil Štemberger pred Prevcem in Laniškom. Med ekipami so dvojno zmago slavili Ilirjani, tretja je bila SSK Alpina.


Rezultati: Mladinci do 18 let
Rezultati: Mladinci do 18 let – ekipno
Rezultati: Mladinci do 16 let
Rezultati: Mladinci do 16 let – ekipno
Rezultati: Dečki do 13 let
Rezultati: Dečki do 13 let – ekipno
Rezultati: Deklice do 13 let
Rezultati: Dečki do 12 letDomen Prevc, Aljaž Osterc in Kristjan Lesnik (dečki do 13 let) [foto: Matjaž Vrhovnik]


Ekipa SSK Velenje (Aljaž Osterc, Jan Bombek, Sven Zagomilšek, Vid Vrhovnik) [foto: Matjaž Vrhovnik]


Člani SSK Velenje [foto: Matjaž Vrhovnik]

Leave a Comment