DP: Vnovična zmaga za Gregorinovo in Faka


Teja Gregorin [foto: Tomaš Šušteršič]

Tudi drugi dan tekmovanja za poletno državno prvenstvo v biatlonu je minilo v znamenju Teje Gregorin (ŠD Nika Ihan) in Jakova Faka (ŠD Pokljuka), ki sta si še v zasledovanju priborila naslova državnih prvakov.

Gregorinova je kljub štirim nepokritim tarčam (0,0,2,2) v položaju stoje s prednostjo dveh minut in 46 sekund slavila zmago pred Andrejo Mali (0,0,0,2) in Lili Drčar (1,2,2,2) pri članicah. Jakov si je v kategoriji članov odločilno prednost pred zasledovalci izboril že včeraj na šprintu in jo danes le še povečal na strelišču. Z dvema zgrešenima tarčama (0,0,1,1) je za minuto in 51 sekund ugnal Petra Dokla (SK Ihan), ki je bil zelo prepričljiv na strelskih postankih (0,0,0,1). Tretje mesto je pripadlo včeraj drugouvrščenemu Janezu Mariču (TSK OGP Grad Bled), ki je bil strelsko neuspešen petkrat (0,2,1,2).

Sem bolj zadovoljna, ker je bilo danes že manj napak na strelišču, čeprav se na njih tudi učimo. Bistveno bolj mirna sem bila na streljanjih, tarče pa so bile zgrešene desno spodaj, kar kaže na nekaj mojih standardnih strelskih napak. To bo treba še popraviti, sicer pa gremo na nekajdnevni aktivni odmor preden se spet srečamo na skupnih pripravah,” so načrti Teje Gregorin.

Zadnjo tarčo sem zgrešil zaradi premajhne zbranosti, zato me je kar malo ujezilo, ko sem videl, da ni padla. Generalno sem precej bolj zadovoljen kot včeraj, tudi tek je bil boljši, čeprav še ne dosegam nivoja, ki si ga želim za nastope na svetovnem pokalu. Priprave so bile kar naporne, zato nam bo nekaj dni premora prišlo še kako prav,” si obeta Jakov Fak.

V mladinskih kategorijah sta slavila Eva Urevc (ŠD Gorje) in Miha Dovžan (ŠD Gorje), ki sta si zmagi priborila s precejšnjima prednostma. Urevčeva z dvema minutama in 46 sekundami (3,3,1,1), Dovžan pa na račun dokaj zanesljivega streljanja (1,1,0,1) s 56,6 sekundami pred včerajšnjim zmagovalcem Primožem Pančurjem (SK Ihan).


Rezultati: zasledovalno


Fotogalerija: 18.09.2011, Pokljuka :. DP zasledovalno


Leave a Comment