Drugo in peto mesto Bauerja na Kamčatki


[foto: BZS]

Po zaključku sezone svetovnega pokala v biatlonu so se biatlonke in biatlonci po svetu udeležili še številnih različnih ekshibicijskih tekmovanj. Med pomembnejšimi velja omeniti že tradicionalno na stadionu Schalkeja v Gelsenkirchnu, ki je bilo prestavljeno z decembrskega termina, in t.i. Tekmo prvakov, ki je potekala v dvorani v Moskvi. Med zadnjimi je prišel na vrsto Petropavlovsk na Kamčatki s prestižno tekmo za nagrado Vitalija Fatjanova.

Tokrat sta bila daleč na ruski vzhod povabljena tudi dva slovenska predstavnika. V zavidljivi konkurenci več kot tridesetih biatlonk in skorajda štiridesetih biatloncev sta Teja Gregorin in Klemen Bauer nastopila na tekmah v šprintu in zasledovanju. Z drugim in petim mestom je bil uspešnejši Bauer. Po 10-kilometrskem šprintu se je povzpel na zmagovalni oder skupaj z zmagovalcem Francozom Martinom Fourcadom in tretjeuvrščenim Norvežanom Alexandrom Osom; vsi trije pa so pod stopničkami pustili skupnega zmagovalca svetovnega pokala Tarjeia Boeja. Ihanec je prikazal zelo dober strelski nastop, saj je bil le enkrat neuspešen v položaju stoje, v cilju pa je bil njegov zaostanek za zmagovalcem 43,1 sekundo. V zasledovanju ni povsem izkoristil svojega odličnega izhodišča, saj je bil s tremi nepokritimi tarčami (0,1,1,1) uvrščen na 5. mesto. Novo zmago si je zagotovil Martin Fourcade, drugi je bil Tarjei Boe, tretje mesto pa je z Bauerjem zamenjal Šved Carl Johan Bergman, ki je bil v šprintu peti.

V ženski konkurenci je Bauerjeva sokrajanka Teja Gregorin po šprintu zasedla 13. mesto (1,2), v zasledovanju pa je bila 18. (0,1,2,2). Dve zmagi si je prislužila Ukrajinka Vita Semerenko, dve drugi mesti pa Slovakinja Anastazija Kuzmina. Šprintersko tretje mesto je pripadlo Švedinji Anni Carin Zidek, v zasledovanju pa je na najnižjo stopničko stopila skupna zmagovalka ženskega dela svetovnega pokala, finska biatlonka Kaisa Mäkäräinen.


[foto: BZS]

Leave a Comment