Državna prvenstva tudi v mlajših kategorijah

Minuli konec tedna ni bilo aktivno le v Planici temveč so se obetavni slovenski skakalci in skakalke merili na državnih prvenstvih in pokalnih tekmah. Dogajanje se je pričelo v petek v Mostecu, kjer so na pokalnih tekmah Pokala Cockta nastopili v kategorijah do 14 in 15 let. Živahneje in predvsem bolj napeto je bilo v soboto, ko je v Kranju potekalo državno prvenstvo za kategorije do 12 in 13 let ter mladince do 18 let.

Med dečki do 12 let se je naslova razveselil Jan Bombek, na zmagovalnem odru pa sta se mu pridružila Luka Robnik in Damjan Suzič. V leto starejši kategoriji je bil nepremagljiv Timi Zajc, sledila sta Ožbej Jelen in Rok Jelen. V kategoriji deklic do 13 let je suvereno slavila Nika Križnar, druga je bila Katja Markuta, tretja pa Jerneja Brecl. V ekipnem tekmovanju (dečki do 13 let) so slavili člani SSK Velenje pred SK Triglav in SSK Ljubno BTC.


Cene Prevc [foto: Klemen Zibelnik/smucka]

Med mladinci do 18 let je prevladoval Cene Prevc, ki je bil za razred boljši od Aljaža Žepiča in Anžeta Laniška. V ekipni tekmi je po pričakovanjih slavil SK Triglav pred SSK Costella Ilirija in SSK Mengeš.

Organizatorji (SK Triglav in NSK Tržič-Trifix) so izpeljali tudi skakalni del nordijske kombinacije za dečke do 13 let in mladince do 18 let. Po dogovoru bodo tek za nordijsko kombinacijo organizirali skupaj NSK Tržič Trifix in SK Triglav Kranj in sicer v sredo, 17. oktobra, na Kokrici pri Kranju. Ob 16:30 se bodo na start teka podali mladinci do 18 let, predvidoma ob 17:00 pa še dečki do 13 let.


Rezultati: Državno prvenstvo :. Deklice do 13 let
Rezultati: Državno prvenstvo :. Dečki do 13 let
Rezultati: Državno prvenstvo :. Dečki do 13 let – ekipno
Rezultati: Državno prvenstvo :. Dečki do 12 let
Rezultati: Državno prvenstvo :. Mladinci do 18 let
Rezultati: Državno prvenstvo :. Mladinci do 18 let – ekipno
Rezultati: Dečki do 15 let – pokalna tekma
Rezultati: Deklice do 15 let – pokalna tekma
Rezultati: Dečki do 14 let – pokalna tekma


Leave a Comment