Državno prvenstvo in pokal Comita v biatlonu na Pokljuki


Najboljše mladinke [foto: Tomaž Šušteršič]

V odsotnosti članov in članic so se danes na Pokljuki potegovali za naslove državnih prvakov mlajši člani, mladinke, mladinci in tekmovalci v otroških kategorijah. Ker je članska reprezentanca odpotovala na olimpijske igre v Soči nekoliko prej, kot je bilo sprva načrtovano in potrjen koledar državnih prvenstev, so v dežju in slabem vremenu na posamični tekmi nastopili le biatlonci in biatlonke iz mlajših starostnih kategorij.


Najboljši mlajši člani [foto: Tomaž Šušteršič]

Med mlajšimi člani je postal državni prvak Žan Petrinčič (SK Loška dolina), drugo mesto je zasedel Primož Pančur (SK Ihan), tretji pa je bil Mitja Drinovec (TSK Triglav Kranj). Pri mladinkah so zmagovalni oder zasedle Anthea Grum (SK Ihan), Polona Klemenčič (TSK Triglav Kranj) in Nina Zadravec (TSK Triglav Kranj). V kategoriji starejših mladincev je bil najboljši Žan Petrinčič (SK Loška dolina) pred Mitjem Drinovcem (TSK Triglav Kranj) in Juretom Ožboltom (SK Loška dolina). Zmagovalec pri mlajših mladincih je postal Rok Kenda (ŠD Gorje), drugo mesto je osvojil Luka Plahuta (SD Bohinj) in tretjega Nace Žnidaršič (SK Loška dolina).


Najboljši starejši člani [foto: Tomaž Šušteršič]

Pri starejših deklicah je slavila Tais Vozel (TSK Triglav Kranj), pri starejših dečkih pa njen klubski kolega Žiga Špelič (TSK Triglav Kranj). Med mlajšimi deklicami si je naslov prislužila Ihanka Eva Goropečnik (SK Ihan), v kategoriji mlajših dečkov pa njen sokrajan David Parkelj (SK Ihan).


Rezultati: Državno prvenstvo Slovenije .: Pokljuka :. Posamično


Leave a Comment