Dvojna ruska zmaga, Bauer 14.

Večerna tekma je pripadla moškim, ki so se v Oberhofu pomerili na 10-kilometrskem šprintu. Najboljše so se odrezali ruski biatlonci, saj je zmago osvojil Dimitrij Mališko, drugi je bil Jevgenij Garaničev, med prvo šesterico pa so bili skupaj uvrščeni kar štirje. Slovenski predstavniki so nastopili precej bolje od svojih moštvenih kolegic na popoldanski tekmi.


Jakov Fak [foto: Tomaž Šušteršič]

Tokrat je bil najbolje uvrščen Klemen Bauer, ki je prikazal tudi svoj najboljši nastop v letošnji sezoni. Z dvema nepokritima tarčama v položaju stoje in petim tekaškim časom je osvojil 14. mesto.
Rezultat je zadovoljiv, saj se končno približujem želeni deseterici. Nikakor pa še vedno nisem zadovoljen s prikazanim streljanjem. Po dveh zadetih tarčah me je spet zaneslo in šele za zadnji strel sem se lahko spet popolnoma zbral. V mojem nastopu je bilo že več svetlih točk, še vedno pa marsikaj, kar bo potrebno analizirati in po možnosti popraviti že jutri,” je prepričan Bauer.

Jakovu Faku se je ponesrečilo streljanje leže, kjer sta ostali nepobeljeni dve tarči. Po stoječem postanku pa je ostala nedotaknjena še ena in tekmo je zaključil na 21. mestu. “Na žalost sem imel na strelišču nekaj smole z vetrom. Vsi streli so bili izdelani popolnoma enako kot prvi trije, ki so zadeli, vendar je prišel proti koncu sunek vetra in dva naboja sta šla mimo tarč. Tudi po razgovoru s strelskim trenerjem Kosom nisva našla nobene druge napake pri izvedbi streljanja. Že večkrat sem poudaril, da sem pred tekmo pripravljen tako na najboljši, kot tudi na manj ugoden razplet. S tremi kazenskimi krogi in osvojenim mestom niti ne smem biti razočaran,” je po tekmi povedal Fak.


Klemen Bauer [foto: Tomaž Šušteršič]

Žrtvi poledenele proge pa sta bila preostala slovenska tekmovalca. Oba sta občutila trdoto ledu na svojih zadnjicah, saj je na enem izmed spustov padel najprej Janez Marič, za njim pa še Peter Dokl. Slednji je z dvema zgrešenima tarčama (1,1) zaključil tekmovanje na 68., Marič pa na 70. mestu (2,2). Ta se je še posebej hudoval nad pripravo proge: “To je bila čista drsalnica, ne pa tekaška proga. Zletel sem vse do zaščitne ograje in se tudi pošteno udaril. Škoda izgubljenih sekund, pa tudi tekaškega truda, ki ga potem tako poceni in brez potrebe izgubiš.”

Rusoma Mališku (1,0) in Garaničevu (1,0) na prvem in drugem mestu, se je na odru za zmagovalce pridružil še Norvežan Emil Hegle Svendsen s tretjim mestom (0,1). Nosilec rdečega in rumenega trikoja Francoz Martin Fourcade pa je preizkušnjo končal za Bauerjem na 16. mestu (1,0).


Janez Marič [foto: Tomaž Šušteršič]

Tekmovalni program se bo jutri v Oberhofu zaključil s zasledovalnima tekmama. Ob 13.10 uri bodo najprej nastopile biatlonke, ob 15.35 uri pa še biatlonci Najboljše izhodišče bo poskusil izkoristiti Bauer: “Taktično modro bo potrebno nastopiti in se iz zavetrja prebiti v ospredje. Glavni cilj je odteči svojo tekmo, s polno koncentracijo in se ne preveč ozirati na sotekmovalce. Če mi bo to uspelo, kot sem si zamislil, tudi rezultat ne sme izostati.” Podobno razmišlja tudi Fak: “Tudi z 21. mesta se lahko lepo napreduje in pridobi precej novih točk. Spet lahko poudarim, da so mi takšne tekme ljubše zaradi neposrednega stika in primerjave s konkurenti, čeprav v zadnjem obdobju to niti ni več tako pomembno. Na prav vsaki tekmi poskušam ustvariti najboljši možen rezultat.


Rezultati: Svetovni pokal .: Oberhof :. Šprint (m)


Leave a Comment