Fak četrtič letos med deseterico

Po nekaj sončnih dnevih v Anterselvi-Antholzu je za moški šprint sneg pobelil tudi to južnotirolsko dolino. V teh pogojih se je najbolje znašel Šved Fredrik Lindström, ki se je sploh prvič v karieri povzpel na zmagovalne stopničke v konkurenci posameznikov. Z odličnim devetim mestom je bil Jakov Fak že četrtič v sezoni uvrščen med najboljših deset.

Najboljši slovenski predstavnik se tokrat spet lahko pohvali z izjemno tekaško predstavo, saj je dosegel peti čas tekme. Še boljšo uvrstitev sta mu preprečili dve napaki na strelišču (1,1), kjer je imel tudi nekaj smole z vetrom. “Po Östersundu, Hochfilznu in Oberhofu je to res že četrta uvrstitev med deseterico, kjer pa nisem v celoti izkoristil tekaške predstave za kaj še večjega. Prelahko sem jo zapravil na strelišču in to bom poskusil že jutri popraviti na tekmi s skupinskim štartom. Leže sem morda nekoliko slabo pomeril pred strelom, stoje pa se počutim bolj samozavestno, vendar sem bil prav tako enkrat nenatančen. Pred tekmo se sicer nisem počutil dobro in nisem bil prepričan, da bo tek lahko tako močan. Očitno je bila doza adrenalina, ko sem stopil na štart tako velika, da je pomagala premagati počutje,” je po tekmi svoj nastop opisal Jakov Fak.


Jakov Fak [foto: Tomaž Šušteršič]

Drugi mož današnje slovenske peterice je bil Vasja Rupnik, ki je dosegel 39. mesto. Tudi on si vztrajno popravlja strelske statistike, vendar pa sta mu še vedno ostali nepokriti dve tarči (1,1). “Leže sem močno korigiral, vendar še vedno premalo in strel je šel levo mimo tarč. Stoje se mi je po treh zadetkih podrl strelski ritem, zato četrta tarča žal ni padla. Dobro se počutim in za vsako tekmo se trudim biti čim boljši. Tudi na strelišču sem bolj samozavesten in očitno doživljam novo športno mladost,” je bil s svojim nastopom zadovoljen Rupnik.

Dve mesti za njim se je uvrstil Janez Marič, ki pa ni mogel skriti razočaranja, saj je zadel devet od desetih tarč (1,0). Z 41. mestom je ostal tudi zunaj dobitnikov točk svetovnega pokala. “Najbolje, da grem takoj domov in treniram za svetovno prvenstvo. Takšen tek mi res ni v ponos,” se je hudoval Marič.

Klemen Bauer je zaradi štirih strelskih napak (1,3) zasedel 61. mesto. “Ne vidim pravega razloga, saj sem na treningu spet zadeval ‘ničle’. Edinole prevelika želja po dobrem rezultatu mi je lahko preprečila, da bi ostal zbral na strelišču,” je iskal vzroke Bauer. Njegov sokrajan Peter Dokl pa kljub le eni zgrešeni tarči (1,0) ni mogel višje od 86. mesta.

S švedskim zmagovalcem sta si stopničke delila še Rus Evgenij Garaničev in Francoz Martin Fourcade. Vsi trije so zabeležili stoodstotno strelsko statistiko.

Dvojni sobotni program bodo odprle ženske s štafetno tekmo ob 12.45 uri, tudi tokrat brez slovenske udeležbe, nadaljevali pa moški s skupinskim štartom ob 15. uri, kjer bo na štartu stal tudi Jakov Fak.


Rezultati: Svetovni pokal .: Anterselva (m)


Leave a Comment