Faričeva in Flisar znova med najboljših dvajset

Saša Farič in Filip Flisar, ki sta že včeraj razveselila z zelo dobrimi nastopi v smučarskem krosu za svetovni pokal v Italiji, sta danes nadaljevala v istem slogu. Na progi Haunold v Innichenu sta namreč najprej uspešno opravila s kvalifikacijami in se nato ob 14. uri pomerila v finalu. Saša je postavila 10. čas kvalifikacij, se pravi še boljšega kot včeraj, Filip pa je bil prav tako 10.

Po včerajšnjem 11. mestu Filipa in 12. mestu Saše (ne 12. in 16. mestu, kot je bilo prvotno zapisano) sta naša smučarja ponovno nabrala kar nekaj točk, ponovno pa jima je za napredovanje v naslednji krog zmanjkalo nekaj športne sreče. Saša je bila na koncu 15., Filip pa 18. Trener Aljoša Planteu je bil z nastopi v zadnjih dneh zadovoljen, po današnji tekmi pa dejal: “Malo slabše sta startala, v prvih zavojih pa nista imela sreče. Ko sta že malo zaostala je potem bilo precej težje priti v ospredje. Toda zdaj gremo naprej, na naslednji tekmi svetovnega pokala v St. Johannu ciljamo na še boljše rezultate.” Mnenju trenerja se je pridružil tudi Rok Dokl, vodja discipline smučarski kros, ki je z nastopi Faričeve in Flisarja zelo zadovoljen, ter meni, da lahko v nadaljevanju prikažeta že boljše uvrstitve.


Filip Flisar [foto: Grega Stopar]

Ne bom rekel, da sem z včerajšnjim rezultatom zadovoljen, recimo da je bil rezultat soliden. Danes pa seveda ne morem biti zadovoljen. Toda preizkušal sem nove smuči, malo sem testiral stvari, prišel do dobrih zaključkov in tega sem zelo vesel. Uvod v sezono mogoče ni bil tako dober, toda to progo zares sovražim. A če sem na tej progi prišel do teh rezultatov bom v nadaljevanju sezone zagotovo še boljši,” je svoj nastop ocenil Filip ter besedo predal še Saši: “Včerajšnji start na tekmi ni bil dober, potem pa sem imela še nesrečo, saj je tekmovalka pred menoj padla. Zato sem morala zavirati in nato nisem našla priključka. Toda zadovoljna sem, da sem bila med šestnajsterico, saj smo punce zelo izenačene. Danes sem dobro smučala v kvalifikacijah, a start zopet ni bil najboljši. Eno tekmico sem prehitela, potem pa bi morala nekaj več tvegati. Glede na vse, kar se dogaja sem zadovoljna, glede na poškodbo rame, in na to, koliko treninga sva imela s Filipom. Mislim, da sva se izkazala, poleg tega pa nama ta proga res ne paše. Moram urediti zadeve z ramo, saj start veliko pomeni. St. Johann sicer ni ravno ‘moj’, a prepričana sem, da se mi bo za tem zagotovo odprlo.


Rezultati: Svetovni pokal .: Innichen (m)
Rezultati: Svetovni pokal .: Innichen (ž)


Leave a Comment