FOTO: Biatlonci pripravljeni na šprinterski preizkušnji


Klemen Bauer [foto: Tomaž Šušteršič]

Najpomembnejše biatlonsko tekmovanje sezone se bo jutri v ruskem Hanti Mansijsku nadaljevalo z moško 10-kilometrsko in žensko 7,5-kilometrsko tekmo. Dan tekmovalnega premora je minil v znamenju uradnih treningov na strelišču in na progah okrog biatlonskega stadiona. Servisne ekipe pa so preizkušale drobne detajle, da bi v teh specifičnih sibirskih razmerah lahko prinesle tekmovalcem še kakšne dodatne sekunde.

Podoben dnevni razpored so imeli tudi v slovenskem taboru, kjer je bilo kar nekaj časa namenjenega tudi analizi ne preveč uspešnega nastopa mešane štafete in preverjanju strelske forme. Tekmovalci in tekmovalke so kljub včerajšnjim spodrsljajem na strelišču, danes znova prepričali oba trenerja z zanesljivejšim streljanjem in odgnali misli, da se ambiciozno zastavljeni cilji ne bi uresničili v nadaljevanju prvenstva.

Za šprint si lahko le želim izboljšanje tistega nastopa z mešane štafete. Še enega takšnega spodrsljaja si ne želim privoščiti. Še vedno ne najdem pravih vzrokov za to, težko bi mi forma toliko popustila v teh nekaj dnevih. Na šprint grem spet z dvignjeno glavo in pričakujem, tako kot tudi na ostalih tekmah, en odličen rezultat,” je bila napoved Teje Gregorin.

Nič manj ambiciozen ni bil favorit moške ekipe Klemen Bauer: “Občutki pred jutrišnjo tekmo so v redu in vse je tako, kot mora biti. Forma je na takšnem nivoju, kot sem si želel. Zadnji treningi so temeljili predvsem na privajanju na te vetrovne razmere, saj se je izkazalo, da je veter tu stalnica in ga lahko pričakujemo tudi jutri. S tem se bo potrebno soočiti, po drugi strani pa si želim, da ne glede na razmere sam sebi dokažem, da je bil storjen korak naprej v strelskem delu.

Tudi Janez Marič, edini pravi ponos slovenske mešane štafete na tem prvenstvu, se strinja: “Mislim, da ni za jutrišnjo tekmo nobene posebne ‘znanosti’. Če bom prenesel dosežke s strelišča z nastopa v mešani štafeti tudi jutri, bom lahko zelo zadovoljen. Na tekmo bo potrebno iti sproščen in brez razmišljanja o rezultatu, kar mi lahko prinese popolno tekmo.

Vodja serviserjev smuči, Anže Globevnik je strnil njihovo delo: “Ponovno smo napravili nekaj testov, predvsem na novih smučeh, ki smo jih tu na prvenstvu dobili od našega glavnega opremljevalca Fisherja. Glede na te zelo specifične vremenske razmere, precej suh sneg in nizke temperature, je tudi smuči potrebno primerno pripraviti glede na strukturo. Ker bodo tudi jutri pogoji približno enaki kot za včerajšnjo tekmo, ne pričakujemo kakšnih bistvenih težav in se bomo le prilagodili z drobnimi malenkostmi.

Moški se bodo na štart šprinta postavili ob 10. uri, ženske pa ob 14. uri po srednjeevropskem času. Klemen Bauer bo nosil številko 22, Janez Marič 63, Vasja Rupnik 98 in Peter Dokl 121.


Fotogalerija: 04.03.2011, Khanty Mansijsk :. Trening


Leave a Comment