FOTO: Bliža se pokljuški spektakel


Pokljuka [foto: Črt Slavec]

Biatlonska karavana je bila ta konec tedna zbrana v Hochfilznu, najboljše strelke in strelce na smučeh pa sedaj že nestrpno pričakuje Pokljuka, ki bo prvi tekmi za svetovni pokal gostila že čez štiri dni. V nedeljo se je Rudno polje kopalo v sončnih žarkih, ki komaj čakajo, da tekmovalce in tekmovalke nagradijo z dodatno energijo.


Fotogalerija: 12.12.2010, Pokljuka


Pokljuka je že nekaj časa odeta v belo odejo, organizatorjem so na pomoč priskočile tudi nizke temperature, tako da se proge preparirajo po načrtu, strelišče je utrjeno, tribune pa so pripravljene na sprejem navijačev. Organizatorji tako v teh dneh odpravljajo le še drobne pomanjkljivosti, televizijske ekipe pa pripravljajo svoja tehnična sredstva. Danes je na Pokljuko že prispel tudi Pavel Levora, tehnični delegat Mednarodne biatlonske zveze (IBU), ki je bil z videnim zadovoljen. “Organizacijski komite je naredil na Pokljuki veliko delo in tekmovališče je dobro pripravljeno. Pri tem jim je veliko pomagalo tudi vreme, ki je v nasprotju s tem kar smo videli ta teden v Hochfilznu, prava zimska pravljica. Upamo, da bo tako ostalo vse do konca tekmovanja in verjamem, da bomo imeli krasen teden tretje postaje letošnjega svetovnega pokala,” je napovedal Levora.

Ker so snežne razmere na Pokljuki zares dobre, se je direktor tekmovanj svetovnega pokala, Avstrijec Franz Berger odpovedal zgodnejšemu prihodu na Pokljuko in bo prispel na prizorišče šele v torek. Takrat bo v sodelovanju z organizatorjem postavil še zadnjo piko na “i”, da se uradni del tekmovanja s prvim uradnim treningom v sredo tudi prične. Glavnina od 32 reprezentanc bo že jutri dopotovala na Bled, kjer bodo prebivale, prav tako pa tudi vse ostale službe, ki spremljajo karavano biatlonskega svetovnega pokala.

Vabimo vse navijače in biatlonske navdušence, da pridejo v četrtek, soboto in v nedeljo na Pokljuko spodbujati naše tekmovalke in tekmovalce v živo. Njihovi letošnji nastopi si to prav gotovo zaslužijo. Vstopnice so še naprodaj, na tekmovalne dneve pa bodo na voljo tudi še neposredno ob vstopu na biatlonski stadion. Pripravljamo zanimiv dopolnilni program, biatlonske tekme pa so že same po sebi zelo atraktivne in ponujajo posebno doživetje,” je s povabilom sklenil Tomaž Šušteršič, sekretar Organizacijskega komiteja Pokljuka.


SPORED:
Sreda, 15.12.2010 – uradni trening (vstop prost)
Četrtek, 16.12.2010. ob 10.30 uri – posamično moški 20 km; ob 14.15 uri – posamično ženske 15 km
Petek, 17.12.2010 – uradni trening (vstop prost)
Sobota, 18.12.2010 ob 11.15 uri – šprint moški 10 km; ob 14.00 uri – šprint ženske 7,5 km
Nedelja, 19.12.2010 ob 12.15 uri – mešane štafete 2 x 6 km + 2 x 7,5 km


Fotogalerija: 12.12.2010, Pokljuka


Leave a Comment