Gašper Berlot na stopničkah


Gašper Berlot je osvojil tretje mesto [foto: Primož Triplat/SZS]

Avstrijec Bernhard Gruber je zmagovalec tekme nordijskih kombinatorcev za točke poletne velike nagrade v nemškem Oberwiesenthalu. 30-letnik je do zmage prišel na tekaškem delu, saj po skokih zasedal peto mesto. 4,1 sekunde je za njim na drugem mestu zaostal Čeh Miroslav Dvorak, sedem sekund pa Gašper Berlot.

22-letni član SSK Velenje je tako znova spisal zgodovinsko uvrstitev slovenskih kombinatorcev. Na včerajšnjem ekipnem šprintu sta skupaj z Marjanom Jelenkom prvič na najvišjem rangu tekmovanj stopila na oder za zmagovalce, Berlot pa je danes zabeležil še prve posamične stopničke. S skakalnim delom ni opravil tako suvereno, saj je zasedal deveto mesto. Na tekaški del pa se je podal s 29 sekundami zaostanka za reprezentančnim kolegom Marjanom Jelenkom. Slednji v teku sicer ni uspel slediti tempu najboljšim in je preizkušnjo končal na devetem mestu. Vse do zadnjega vzpona so se vozili v skupini, nato pa so potegnili Gruber, Dvorak in Berlot, ostali pa so nekoliko zaostali.


Gašper Berlot [foto: GEPA]

To pa je bilo danes. Z razpletom tekme smo zelo zadovoljni, saj so bile to prve posamične stopničke na tekmah tako visoke ranga,” je tekmo pokomentiral glavni trener Primož Triplat. “Ta konec tedna je bil zame izjemen, saj sem dosegel svoje prve stopničke na poletni veliki nagradi. Res sem zelo srečen v tem trenutku. Šlo mi je dobro tako v skokih kot tekih. V nekem trenutno sem začutil, da se lahko potegujem tudi za prvo trojico, zato sem šel le na polno,” je po nastopu povedal Berlot.

Poletna velika nagrada se nadaljuje že v sredo, ko bo v italijanski Val di Fiemmi na sporedu nova posamična preizkušnja.


Rezultati: Poletna velika nagrada .: Oberwiesenthal :. Uradni rezultati


Leave a Comment