Gregorinova ni sledila Faku

Predno se bo zares pričela letošnja sezona svetovnega pokala v biatlonu, so se na IBU pokalu v švedskem Östersundu pomerile še biatlonke. Šprinterska preizkušnja je prinesla Teji Gregorin 17. mesto.

Na tekmi, kjer je nastopilo tudi precej tekmovalk, ki bodo naslednji teden zagotovo štartale na svetovnem pokalu, edini slovenski predstavnici nastop ni stekel v skladu z željami. Za danes najuspešnejšo in obenem lansko zmagovalko skupnega svetovnega pokala, finsko biatlonko Kaiso Mäkäräinen je z dvema nepokritima tarčama (0,2) zaostala več kot minuto in pol.

Današnji dan in s tem tekma mi očitno nista bila usojena. Nekoliko sem že pogrešala prave treninge in skoraj tridnevna odsotnost konkretnega fizičnega napora, mi ni naredila velike usluge. Najraje grem neposredno iz težkih priprav na tekme in to bomo sedaj počeli do četrtka, ko se začne zares. Res je v moji skupini tudi močno padal sneg, zato je bila proga zelo počasna, slabše smuči pa smo izbrali, ker je na progi precej kamenja in nismo hoteli uničevati mojega najboljšega para. Brez skrbi, v četrtek bo sigurno boljše,” je bila optimistična Teja Gregorin, ki tako ni ponovila zmage Jakova Faka.


Teja Gregorin [foto: Tomaž Šušteršič]

Kar nekaj dejavnikov se danes Teji enostavno ni poklopilo, zato tudi uvrstitev, ki jo bo najbolje pozabiti. V prvi štartni skupini je še snežilo, kasneje pa ponehalo in proga je postala hitrejša, nastopila je s smučmi, ki prav gotovo niso bile konkurenčne, polega tega se že preko dneva ni počutila najbolje in dva strela mimo tarč so vse dejstva, ki so se odrazila v ‘zgolj’ 17. mestu. Nobene panike in nič izgubljenega zaradi takšnega nastopa; sicer pa je Teja tekmovalka, ki vedno potrebuje nekaj več časa za dober štart v sezono,” je situacijo pojasnil Uroš Velepec.

Zmagala je Mäkäräinenova (1,2) pred Romunko Evo Tofalvi (0,1) in Švicarko Selino Gasparin (1,0).

Svetovni pokal se bo na istem prizorišču kot že zadnjih nekaj let pričel v sredo, 30. novembra, ko se bodo na večerni posamični 20-kilometrski preizkušnji prvi postavili na štart moški. V četrtek jim bodo na 15-kilometrski tekmi pod žarometi sledile še ženske, Östersund pa bo do nedelje gostil še oba šprinta ter moško in žensko zasledovanje.


Rezultati: IBU Pokal .: Östersund :. Uradni rezultati


Leave a Comment