Gregorinova z enim zgrešenim strelom osma v Sočiju

Po polurni prestavitvi pričetka ženskega šprinta zaradi goste megle, ki se je spustila nad Krasnajo Poljano, je na zadnji tekmi posameznic v ruskem Sočiju zmagala Poljakinja Magdelena Gwizdon. Teja Gregorin se je z osmim mestom znova zavihtela med zmagovito deseterico, Andreja Mali pa je za rep ujela štirideseterico, ki še prinaša točke svetovnega pokala.

Strelska napaka na streljanju stoje in osmi tekaški čas (drugi čas zadnjega kroga) sta Gregorinovi prinesla že enajsto uvrstitev sezone med deseterico. “To je nekako pričakovana rezultatska slika za formo, ki jo trenutno držim. Tekaško gre vedno bolj navzgor, strelsko pa ne zmorem stoodstotnega izkupička. Zaradi megle so prestavili štart tekme, vendar je bilo resnična ovira za nas na progi sneženje. Razmere so se zelo spreminjale, saj je zapadlo več kot pet centimetrov snega. Želela sem si le, da izpeljejo tekmo, ker sem spet čutila priložnost. Z vsako uvrstitvijo med deset sem zadovoljna, končno pa si želim tudi že na stopničke. Očitno bo ta cilj ostal za finale v Hanti Mansijsku,” je razkrila želje Teja Gregorin.


Teja Gregorin [foto: Tomaž Šušteršič]

S stoodstotnim strelskim izkupičkom se lahko pohvali Andreja Mali, ki pa ji težka proga in vremenske razmere niso šle preveč na roko, zato se je morala zadovoljiti s 40. mestom in eno točko svetovnega pokala.

Za strelsko zanesljivo Gwizdonovo se je z zaostankom 10,2 sekunde na drugo mesto zavihtela Slovakinja Anastazija Kuzmina (1,0), tretje mesto pa je osvojila skupna zmagovalka letošnjega svetovnega pokala Norvežanka Tora Berger (0,1). Slednja je zbrala že 1165 točk, na drugem mestu je Belorusinja Darja Domračeva z 848 točkami, tretjega pa zaseda Nemka Andrea Henkel (742 točk). Gregorinova je obdržala 13. mesto (583 točk), Malijeva pa je 39. (126 točk).

Ženske štafete 4 x 6 km se bodo pomerile jutri ob 15.30 uri. Med njimi ne bo Slovenk, ki so zadnjo letošnjo štafetno ekipo sestavile za nastop na svetovnem prvenstvu.


Rezultati: Svetovni pokal.: Soči :. Šprint (Ž)


Leave a Comment