Jakov Fak tudi s soglasjem Mednarodne biatlonske zvez


[foto: Klemen Zibelnik]

Generalna sekretarka Mednarodne biatlonske zveze (IBU) Nicole Resch je danes sporočila na sedež slovenskih biatlonskih reprezentanc, da je novopečeni slovenski reprezentant Jakov Fak dobil tudi soglasje izvršnega odbora Mednarodne biatlonske zveze. Na podlagi vseh potrebnih pridobljenih dokumentov (soglasja obeh zvez in potrdila o slovenskem državljanstvu) je izvršni odbor lahko v skladu s pravili odpravil čakalno dobo dveh let, ki je sicer v veljavi pri prestopih.

Jakov na podlagi tega soglasja lahko nastopa na vseh tekmovanjih pod okriljem Mednarodne biatlonske zveze vključno s tekmami svetovnega pokala in na svetovnem prvenstvu. Tekmovalec, ki je prav danes skupaj z ostalimi člani in članicami slovenske ekipe odpotoval v Oestersund na prvo prizorišče tekem svetovnega pokala, bo tako branil slovenske barve že 2. decembra, ko je na sporedu prva moška preizkušnja sezone 20 km posamično.

Fak je s tem preskočil še zadnjo oviro na poti nadaljevanja njegove biatlonske kariere, po novem kot člana slovenske reprezentance.

Leave a Comment