Jakov Fak zmagovalec tekme prvakov v Moskvi

Moskva je danes ponovno gostila t.i. tekmo prvakov, tradicionalni ekshibicijski dogodek ob koncu biatlonske sezone, kjer je na povabilo organizatorjev nastopil tudi Jakov Fak in zmagal. Na 7-kilometrskem skupinskem štartu v nabito polnem olimpijskem športnem kompleksu v ruski prestolnici je za 1,1 sekundo premagal domačega favorita Antona Šipulina.

Tretje mesto je osvojil zmagovalec olimpijskega skupinskega štarta iz Sočija, Norvežan Emil Hegle Svendsen. Pri ženskah je šla zmaga Francozinji Marie Dorin Habert. Na tekmi mešanih dvojic, ki je sledila skupinskim štartom, pa sta Tora Berger in Jakov Fak osvojila 5. mesto. Zmagal je par Darja Domračeva-Anton Šipulin.


Jakov Fak [foto: Tomaž Šušteršič]

Izjemna tekma v izjemni konkurenci, zato sem še toliko bolj ponosen in zadovoljen, da sem jo zmagal. Resda gre za zelo specifično tekmo, po koncu sezone, ko smo vsi že nekoliko sproščeni, vendar po poku štartne pištole vsi tekmujemo zares. Verjamem, da se ni nihče hranil niti za meter. Na tekmi mešanih parov pa sva bila s Toro dolgo časa v igri za visoko uvrstitev, vendar je bilo na koncu preveč zgrešenih tarč in nisva mogla več nadoknaditi zaostanka. Kot vedno, je bilo v Moskvi tudi izjemno vzdušje in odlično poskrbljeno za nas tekmovalce. Že na zaključnih tekmah v Oslu sem spet dobil nov zagon in veliko zadovoljstvo, zato mi je tudi sedaj po koncu sezone veliko lažje,” je po tekmi povedal Fak.

Leave a Comment