Japonska mešana ekipa najboljša

Zgodovinska prva mešana ekipna tekma na svetovnih prvenstvih se ni končala po željah slovenskega tabora. Urša Bogataj, Špela Rogelj, Jaka Hvala in Peter Prevc so po prvi seriji zasedali sedmo mesto. Bogatajeva je nastopila prva in pokazala boljšo predstavo kot pred tem na treningu in poskusni seriji (95,5 m). Enako dolžino je zmogel tudi Hvala, Rogeljeva je pristala pri 88,5 m, najdaljši pa je bil včeraj bronasti Prevc s 96 m. V drugi seriji so imeli priložnost, da napredujejo za nekaj mest, vendar neuspešno. S čeprav nekoliko daljšimi skoki so nazadovali na končno osmo mesto.


Špela Rogelj [foto: GEPA]

Japonci so v prvi seriji pokazali najboljšo predstavo, saj so kar trije skočili 100 metrov in več. Yuki Ito, Sara Takanashi, Daiki Ito in Taku Takeuchi so finale začenjali z vodilnega položaja. Tudi v nadaljevanju so skakali odlično, najbolje je nastopila svetovna podprvakinja Takanashijeva (106,5 m), in še povečala prednost pred najbližjima zasledovalkama Nemčijo in Avstrijo. Junaki z dežele vzhajajočega sonca so se zasluženo in s solzami sreče Yuki Ito v izteku razveselili številke ena na zaslonu ob izteku skakalnice, saj so avstrijsko reprezentanco na koncu premagali za več kot 24 točk. Zaradi dobrega finalnega skoka Gregorja Schlierenzauerja so Nemci zaostali točko in osem desetink za Avstrijci in zasedli tretje mesto, Norvežani – zmagovalci mešane tekme v Lillehammerju – pa so tokrat končali pod odrom za zmagovalce.


Enostavno nepremagljiva japonska mešana ekipa  [foto: FIS]

“Nismo zadovoljni”

Odkrito povedano smo si želeli in pričakovali več. Tekma se je odvijala pod našimi pričakovanji. Pohvaliti moram nastop Urše Bogataj, ki je prikazala dva lepa skoka. V ostalih nastopih pa smo si dovolili nekoliko preveč napak. Nismo zadovoljni,” je po tekmi dejal glavni trener ženske ekipe Matjaž Triplat. Skakalke so svoje nastope na svetovnem prvenstvu že končale, odpotovale bodo domov in na trening v Planico pred zadnjima tekmama sezone,  fantje pa se bodo sedaj pripravljali na posamično in ekipno tekmo na večji napravi.


Prevc se že veseli prehoda na večjo skakalnico [foto: FIS]


Rezultati: Svetovno prvenstvo .: Val di Fiemme :. Uradni rezultati
Izjava: Matjaž Triplat (.mp3)


Leave a Comment