Klemen Bauer 26. na šprintu v Hochfilznu


Klemen Bauer [foto: Klemen Zibelnik]

Tekmovanje za svetovni pokal se nadaljuje v avstrijskem Hochfilznu, kjer je na sprintu nastopila četverica Slovencev. Najbolje je slovenske barve zastopal Klemen Bauer, ki je zasedel 26. mesto. V močnem sneženju se je najbolje znašel Norvežan Tarjei Boe.

Bauer se je na 10-kilometrsko preizkušnjo podal 35. po vrsti, Jakov Fak 42., Janez Marič 51., Vasja Rupnik pa 84. Najboljši rezultat med našimi tekmovalci je zabeležil Bauer, ki je na koncu prišel na 26. mesto. Po prvem streljanju se mu je sicer obetal precej boljši rezultat, saj je zadel vse tarče in zasedal 2. mesto, na drugem streljanju pa je žal pokril le eno tarčo. Marič je bil na koncu 51., Fak 61., Rupnik pa 85. S prednostjo slabe pol minute in s stoodstotnim strelskim izkupičkom je zmagal Norvežan Tarjei Boe, na stopničkah pa sta se mu pridružila še Ukrajinec Sergui Sednev (0,1) in Francoz Alexis Boeuf (0,1).

Trener Uroš Velepec je po tekmi povedal: “Tekaška forma je ostala na nivoju izpred tedna dni, vsi so tekli odlično, servis je zopet opravil fantastično delo, saj smo imeli ene izmed najhitrejših smuči na tekmi. Toda streli, ki so bili mimo, so bili prepoceni. To so bili neizdelan streli, kar včasih prinese evforija po dobrem streljanju v leže. Danes se je dalo dejansko priti na vrh, saj je bilo pri vrhu veliko takih, ki se tam še niso pojavljali. Mi danes tega nismo izkoristili, streljanje stoje nas je pokopalo. Zdaj moramo čim prej umiriti glave. Vemo, da pač pride do spodrsljajev. Ni razloga za paniko, jutri je nova dirka, v nedeljo štafeta. Treba se je umiriti in se vrniti na tisto, kar znamo.


Rezultati: Svetovni pokal .: Hochfilzen :. Sprint (m)


Leave a Comment