Klemen Bauer diplomiral na Fakulteti za šport


Klemen Bauer med zagovorom diplome [foto: Tomaž Šušteršič]

Član slovenske biatlonske reprezentance, dvakratni mladinski svetovni podprvak in članski svetovni podprvak z mešano štafeto Klemen Bauer je na Fakulteti za šport v petek z najvišjo možno oceno zagovarjal diplomsko delo z naslovom Struktura tekmovalne uspešnosti na svetovnem prvenstvu v biatlonu 2013.

Njegov zagovor so poslušali tudi preostali člani biatlonske ekipe, ki so se strinjali, da je Bauer suvereno opravil še z enim od življenjskih izzivov. “Res se mi je odvalil en velik kamen od srca, saj sem želel študij zaključiti kar čim prej. Ne vem, kaj mi več pomeni, kolajna s svetovnega prvenstva ali danes osvojeni naziv. Vsekakor vsak na svojem področju zelo veliko. Zahvaliti se moram mentorju dr. Janezu Vodičarju, somentorjem in profesorjem na fakulteti dr. Janezu Pustovrhu, dr. Bojanu Joštu in dr. Bojanu Leskovšku, ter seveda vsem najbližjim in članom reprezentance, ki so mi stali ob strani v času nastajanja moje diplome. Upam, da bodo ugotovitve in izsledki iz nje koristili tudi rodovom biatloncem, ki prihajajo za nami,” so bile besede novopečenega profesorja športne vzgoje in trenerja.


Klemen Bauer med zagovorom diplome [foto: Tomaž Šušteršič]

Štirje z diplomo

Bauer je postal že četrti diplomant v vrstah slovenske biatlonske reprezentance, ki je obenem tudi aktivni tekmovalec. Pred njim so študije na fakultetah uspešno zaključili že Andreja Mali (Fakulteta za šport), Tadeja Brankovič Likozar (Fakulteta za organizacijske vede) in Peter Dokl (Fakulteta za varnostne vede).


Skupinska slika po uspešnem zagovoru diplome [foto: Tomaž Šušteršič]

Leave a Comment