Kranjec četrtič zapored?


Robert Kranjec [foto: GEPA]

Jutri se bo v Kranju odvilo državno prvenstvo v smučarskih skokih. Prvi favorit za zlato odličje je Robert Kranjec, ki bo naskakoval že četrti zaporedni naslov na snegu. Mu lahko načrte prekriža kdo izmed preostale bronaste trojice iz Osla ali pa kdo drug?

Vsi pravi ljubitelji slovenskih smučarskih skokov jutri od 13.00 ure dalje zagotovo ne boste manjkali pod Šmarjetno goro, kjer se bodo za naslov najboljšega v državi pomerili naši najboljši smučarji skakalci. Med njimi bodo seveda tudi Robert Kranjec, Jernej Damjan, Jurij Tepeš in Peter Prevc, ki so v soboto v meki smučarskih skokov na Holmenkollnu osvojili bronasto ekipno odličje na veliki skakalnici. Prav to bo dodaten izziv za vse skakalce na jutrišnji tekmi (ne pozabimo na Mitjo Mežnarja). Omenjena četverica bo želela dokazati, da je res najboljša v državi, a konkurenca se s tem še zdaleč ne bo strinjala. Izjemni rezultati Roka Zime, Matjaža Pungertarja, Mateja Dobovška, Dejana Judeža, Primoža Pikla, Roka Urbanca, Matica Kramaršiča in ostalih fantov, na tekmah celinskega pokala, kjer so nas razveseljevali z zmagami in stopničkami, bodo gotovo jutri potrjeni na Bauhenku. A kaj bodo na vse to porekli mladinci na čelu z Rokom Justinom, mladinskim podprvakom, in Jakom Hvalo? Kakšen odgovor pripravlja Jure Šinkovec?

Lanski naslov bo branil državni rekorder Robert Kranjec pred Jernejem Damjanom in Lukom Lebanom. Kranjec je bil najboljši tudi pozimi v letih 2009 in 2008, leta 2007 pa je zmagal Damjan. Takrat je bilo prvenstvo zadnjič izvedeno v Planici. Kranjec ima tako jutri priložnost za četrti zaporedni naslov državnega prvaka ali če hočete kar sedmi, saj je na tekmah državnega prvenstva neporažen že od leta 2008 naprej. Od takrat ima v svoji zbirki že tri poletne in tri zimske naslove prvaka.

Vstop na tekmo jutri bo prost, vreme ne bo premrzlo, kar je res enkratna priložnost, da pozdravite naše letalce. Najboljše za jutrišnjo tekmo čakata le še preizkušnji v Lahtiju, kot vsi veste, pa bo prihodnji konec tedna na sporedu še finale svetovnega pokala s poleti v Planici. Tekmovanje se jutri prične ob 13.00 uri s kvalifikacijami, ob 14.10 uri pa prva serija v konkurenci s 50 tekmovalci. Ekipna preizkušnja se bo predvidoma pričela ob 16.00 uri. Vabljeni!

Leave a Comment